De Cyriel Verschaevestraat krijgt een andere naam.
Volledig scherm
De Cyriel Verschaevestraat krijgt een andere naam. © Foto Legreve

Cyriel Verschaevestraat wordt Vrijhalsweg

De Cyriel Verschaevestraat in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) zal vanaf september 2020 Vrijhalsweg heten. De nieuwe straatnaam werd voorlopig goedgekeurd door de gemeenteraad, nadat de bewoners van de straat groen licht gaven voor het voorstel.

 1. Stad stelt ‘14 werven’ voor: 2022 wordt jaar van de jeugd
  Mechelen

  Stad stelt ‘14 werven’ voor: 2022 wordt jaar van de jeugd

  Mechelen roept 2022 uit tot het ‘Jaar van de jeugd’. Het stadsbestuur wil zo de leeftijdsgroep die het tijdens de coronapandemie het zwaarst heeft gehad een hart onder de riem steken. Elke Mechelse jeugdverenging zal eenmaal gratis gebruik kunnen maken van fuifzalen De Loods of De Club en er komen ‘happy mood zones’. Daarnaast wordt ingezet op mentaal welzijn. Het ‘Jaar van de jeugd’ is een van de ‘veertien werven’ voor de resterende bestuursperiode.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.