De Cyriel Verschaevestraat verandert van naam.
Volledig scherm
De Cyriel Verschaevestraat verandert van naam. © David Legreve

Cyriel Verschaevestraat krijgt nieuwe naam: “We gaan deze nazicollaborateur niet langer eren”

De Cyriel Verschaevestraat in Breendonk (Puurs-Sint-Amands) krijgt een nieuwe naam. “Verschaeve was een nazicollaborateur, zo iemand willen we niet langer eren met een eigen straat”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V). N-VA en Vlaams Belang stemden tegen: “De inwoners zelf zijn tegen een naamswijziging. En we moeten onze geschiedenis toch niet wegmoffelen?”

27 reacties

 • Van Camp Robin

  2 jaar geleden
  De burgemeester heerst als een dictator in Puurs. Zijn wil is wet. Weigert al jaren winkels buiten het centrum van Puurs. Weigerde onlangs nog een supermarkt te Breendonk waar vroeger de AVEVE was. De deelgemeenten zij niets waard in zijn ogen. Enkel Puurs centrum telt. Puurs is leeg, doods en verlaten in vergelijking met onze buurgemeente Bornem. En nu hebben de bewoners van de bewuste straat ook niks in te brengen. Was hij maar minister gebleven dan waren wij er tenminste vanaf.
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Zouden dan alle kosten die dit meebrengt ook door de gemeente gedragen worden. Ik snap hun wel maar dit is al zolang geweten. Nu moeten die mensen alles gaan veranderen. Gpssen die het niet meer weten post pakjesdiensten orderdiensten
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Ze worden eindelijk wakker.
 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  Leopold II heeft meer gebouwd in Congo dan on België, scholen, hospitalen.. Wat men beweert dat hij handen en voeten afhakte is ook bij de haren getrokken, dat was een gebruik onder de inheemse bevolking voordat Leopold daar aankwam. Ik ben geen fan van het koningshuis maar de waarheid moet daarom niet verdraaid worden.
 • Dirk Van der Weeën

  2 jaar geleden
  En wat gaat er met de Kon Leopoldlaan gebeuren?Heeft die niet gekapituleerd met de Duitsers? Dus Cd&v en groen,afvoeren die hap.