De Sint-Carolusschool in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) gaat uitbreiden
Volledig scherm
De Sint-Carolusschool in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) gaat uitbreiden © Klaas De Scheirder

Carolusschool krijgt nieuwe turnzaal en klaslokalen: “Uitbreiding met grootste respect voor Lourdesgrot”

Puurs-Sint-AmandsBasisschool Sint-Carolus in Ruisbroek (Puurs-Sint-Amands) gaat uitbreiden. “We bouwen samen met de school een nieuwe turnzaal en twee klaslokalen. Op het schooldomein is echter geen plaats meer, daarom werken we op het naastliggende perceel. De Lourdesgrot blijft bewaard, we gaan de omgeving zelfs opwaarderen”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

 1. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Hof Van Busleyden opent belevingsexpo zonder kettingzaag: “Flitsen bezoekers terug naar 19de eeuw”
  Mechelen

  Hof Van Busleyden opent belevings­ex­po zonder ketting­zaag: “Flitsen bezoekers terug naar 19de eeuw”

  Waarom duiken ineens de Bourgondische hertogen op in de 19de-eeuwse schilderkunst? Wie het boeiende antwoord op die vraag wil kennen, moet naar Museum Hof Van Busleyden in Mechelen. Daar loopt ‘Uitbundig Verleden. De Bourgondiërs door Romantische ogen’, een expo met niet alleen kunst uit grote Europese cultuurhuizen, maar ook beleving. Zo beluister je terwijl je flaneert in ‘het 19de-eeuwse salon’ naar een verhaal van het Geluidshuis.