Het blotevoetenpad in Park Fort Liezele in Puurs
Volledig scherm
Het blotevoetenpad in Park Fort Liezele in Puurs © David Legreve

Blotevoetenpad afgesloten voor herstellingswerken

Puurs-Sint-AmandsHet Blotevoetenpad aan het Park Fort Liezele in Puurs-Sint-Amands liep door de hevige regenval van vorige week helemaal onder water. Hierbij raakte een deel van het parcours beschadigd, en liggen alle hindernissen er niet meer bij zoals het hoort.

 1. Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedigen, eerder stoppen is géén optie”
  PREMIUM
  Bornem, Opwijk

  Jongste deelnemer Thibou (15) is klaar voor eerste Dodentocht: “Oma komt mij halfweg aanmoedi­gen, eerder stoppen is géén optie”

  Hij blaast pas op 30 december zestien kaarsjes uit, en is daarmee de jongste deelnemer aan de 53ste Dodentocht die nu vrijdag van start gaat in Bornem. De 100 kilometer lange wandeling is ook volledig nieuw voor Thibou De Henau uit Opwijk, en dat geeft gezonde zenuwen: “Ik weet niet waar ik mij aan kan verwachten, maar ben een doorzetter. Mijn oma komt me in Opwijk ook aanmoedigen, dus ik moét zeker halfweg geraken.”
 2. Ook medewerkers Dodentocht betreuren korter parcours, én vele negatieve reacties: “Enige andere optie was annuleren, en dat wil niemand”
  PREMIUM
  Bornem

  Ook medewer­kers Dodentocht betreuren korter parcours, én vele negatieve reacties: “Enige andere optie was annuleren, en dat wil niemand”

  Niet alleen de duizenden wandelaars, ook de medewerkers van de Dodentocht in Bornem zijn teleurgesteld nu het parcours moet worden ingekort van 100 naar 67 kilometer. “We kregen twee opties: inkorten of annuleren, en dat laatste wil niemand. Laat ons proberen om hier vrijdag en zaterdag samen toch nog van te genieten”, zegt Ilse Robyn van Dodentocht.