Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Puurs-Sint-Amands Koen Van den Heuvel © David Legreve

BELOOFD IS BELOOFD. 10 kilometer aan fietspaden, 50.000 bomen en een grote vernieuwingsoperatie voor Sint-Amands

Puurs-Sint-AmandsDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg, tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Puurs-Sint-Amands, de nieuwe fusiegemeente die deze legislatuur een recordbedrag van maar liefst 99 miljoen euro aan investeringen plant. De wegenis- en rioleringsprojecten zijn goed voor 40 miljoen, met onder andere ook tien kilometer aan nieuwe en betere fietspaden. Puurs-Sint-Amands krijgt ook 50.000 nieuwe bomen, met het project ‘Echo’s van de Schelde’ wordt Sint-Amands vernieuwd.

 1. Kleuterschool Zonnebloem vernieuwt speelplaats en breidt uit met speelbos: “Kinderen spelen en bewegen meteen anders”
  Puurs-Sint-Amands

  Kleuter­school Zonnebloem vernieuwt speel­plaats en breidt uit met speelbos: “Kinderen spelen en bewegen meteen anders”

  Na een klus van anderhalf jaar, is de nieuwe speelplaats van kleuterschool Zonnebloem in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) helemaal afgewerkt. “We kozen voor meer groen en avontuur, breidden uit met een speelbos en hebben voortaan een eigen moestuin. We merken nu al dat de kinderen anders spelen, meer gaan ontdekken en ravotten”, zegt directeur Elsy Jacobs.
 2. Plannen voor uitbreiding Carolusschool stopgezet na protest van buurt: “Willen intimiteit en rust van Lourdesgrot niet kwijt”
  Puurs-Sint-Amands

  Plannen voor uitbrei­ding Carolus­school stopgezet na protest van buurt: “Willen intimiteit en rust van Lourdes­grot niet kwijt”

  De gemeente Puurs-Sint-Amands zet het Ruimtelijk Uitvoeringsplan ( RUP) Ruisbroek Sint-Carolus stop. “We wilden graag een turnzaal en twee klaslokalen bouwen voor de Sint-Carolusschool op het perceel achteraan. De buurt vreest echter voor drukte aan de Lourdesgrot. Om de intimiteit en rust daar te bewaren, gaan we op zoek naar een andere oplossing”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).