Bert Grugeon, Catherine Vangilbergen, burgemeester Koen Van Den Heuvel en Christian De Beule.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Grugeon, Catherine Vangilbergen, burgemeester Koen Van Den Heuvel en Christian De Beule. © Pieter-Jan Vanstockstraeten

95 nieuwe appartementen en 5 woningen naast CC Binder: “Split-It moet nieuwbouw ook voor jongeren betaalbaar maken”

Puurs-Sint-AmandsDe afbraakwerken zijn al volop aan de gang, vanaf november wordt er gegraven en gebouwd op de hoek van de Hof ten Berglaan en de Begijnhofstraat in Puurs (Puurs-Sint-Amands). Daar worden maar liefst 95 appartementen, 5 woningen en 2 commerciële panden gebouwd. De eerste bewoners worden al eind 2024 verwacht. Met een nieuw koopconcept, ‘Split-it’, mikt projectontwikkelaar Van Roey Vastgoed ook op een jonger publiek.

 1. Minister Verlinden bezoekt subsidieproject rond intrafamiliaal geweld in het Mechelse: “Drempel om hulp te zoeken ligt vaak te hoog”
  PREMIUM
  Mechelen

  Minister Verlinden bezoekt subsidie­pro­ject rond intrafami­li­aal geweld in het Mechelse: “Drempel om hulp te zoeken ligt vaak te hoog”

  Het Mechelse Family Justice Center (FJC) kreeg vandaag minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) over de vloer. Vorige maand startte het centrum haar eerste kinder- en oudersessies op rond intrafamiliaal geweld, onder andere met financiële steun van de federale overheid. “Ik hoop dat dit project als voorbeeld kan dienen voor vele andere steden en gemeenten”, sprak Verlinden.
 2. “Gerechtsgebouw en stadhuis niet gericht geviseerd”: Dertigers blijven aangehouden na aanslag met molotovcocktails
  PREMIUM
  Mechelen

  “Gerechts­ge­bouw en stadhuis niet gericht geviseerd”: Dertigers blijven aangehou­den na aanslag met molotov­cock­tails

  De raadkamer in Mechelen heeft dinsdag de aanhouding van twee 36-jarigen bevestigd. Het duo werd recent opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen op het Mechelse gerechtsgebouw en het Huis van de Mechelaar. Wat hen bezielden maakt nu nog steeds deel uit van het verdere onderzoek. “Maar het was niet hun bedoeling om schade aan te richten”, klinkt het.