Tjen Mampaey gedenkt de leden van De Zwarte Hand
Volledig scherm
Tjen Mampaey gedenkt de leden van De Zwarte Hand © David Legreve

109 leden van verzetsgroep ‘De Zwarte Hand’ werden 80 jaar geleden aangehouden door de nazi’s, slechts 37 keerden terug: “Trieste verjaardag die we nooit mogen vergeten”

Puurs-Sint-Amands, Willebroek, BornemExact 80 jaar geleden, op 20 september 1941, werden de eerste leden van verzetsgroep De Zwarte Hand aangehouden door de nazi’s. “De 109 mannen uit Klein-Brabant en de Rupelstreek werden naar gevangenissen en concentratiekampen gevoerd. Amper 37 van hen keerden terug. Het is belangrijk dat we dit moedige verhaal ook na 80 jaar blijven vertellen”, zegt Tjen Mampaey, die een boek schreef over de verzetsgroep.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Infomarkt werpt blik op mogelijke toekomst van Boomse stationsbuurt
  Boom

  Infomarkt werpt blik op mogelijke toekomst van Boomse stations­buurt

  Het gemeentebestuur van Boom en de provincie Antwerpen zijn achter de schermen nog altijd aan de slag om de stationsomgeving van Boom een nieuwe, mooiere toekomst te geven. De resultaten van een eerste infomarkt werden samen met input van onder meer OVAM, De Lijn en NMBS verwerkt tot enkele mogelijke ontwerpalternatieven. Bewoners kunnen hiermee kennismaken tijdens een tweede infomarkt, op woensdag 27 oktober in de stationshal van Boom.