1. Expo toont 730 portretten van Puurs-Sint-Amandsenaren: “Vrolijke bende die mee ons feestjaar vierde”
  Puurs-Sint-Amands

  Expo toont 730 portretten van Puurs-Sint-Amandsena­ren: “Vrolijke bende die mee ons feestjaar vierde”

  Maar liefst 730 portretten van inwoners en sympathisanten van de gemeente Puurs-Sint-Amands vormen samen een weekend lang een unieke expo. “We vreesden even dat dit project onmogelijk te realiseren zou zijn, maar het bleek toch een haalbare klus. We vonden op één zomer 730 mensen die zich stralend lieten fotograferen”, zegt medewerker beleven Liesbeth De Keersmaecker.
 1. Jan De Troetsel (70) schrijft boek over geschiedenis van Rupelse bierbrouwers: “Elke gemeente had minstens twee brouwerijen”
  Rupelstreek

  Jan De Troetsel (70) schrijft boek over geschiede­nis van Rupelse bierbrou­wers: “Elke gemeente had minstens twee brouwerij­en”

  De Rupelstreek stond niet alleen eeuwenlang synoniem voor kleiontginning en baksteennijverheid. De regio was ook ooit de heimat van tal van ambitieuze bierbrouwers, bierstekers en limonademakers. Jan De Troetsel (70), die zelf een jarenlange achtergrond heeft in de drankensector, dook in de geschiedenis en bundelde zijn bevindingen in een nieuw, lijvig boek.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Van Fun-Shop tot HUT: bij deze 6 winkels in de regio Mechelen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Fun-Shop tot HUT: bij deze 6 winkels in de regio Mechelen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de ruime regio rond Mechelen op waar je daarvoor terechtkan: van Fun-Shop in Lier tot HUT in Mechelen.
 2. Stad realiseert “ongeziene begrotingsoefening van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad realiseert “ongeziene begrotings­oe­fe­ning van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar

  Het Mechelse stadsbestuur heeft woensdag de gewijzigde meerjarenplanning tot 2025 voorgesteld na een “ongeziene begrotingsoefening”. De stad stond voor de uitdaging om 24 miljoen euro te vinden, of zowat drie procent van het budget. Er werd bespaard op de eigen werking en het investeringsritme werd getemperd. De gemeentebelastingen blijven ongewijzigd, maar de Mechelaars zullen de zoektocht naar inkomsten mogelijk toch in hun portemonnee voelen.