Waarnemend voorzitter Filip Mariën en oprichter van de club Clement Wuyts
Volledig scherm
Waarnemend voorzitter Filip Mariën en oprichter van de club Clement Wuyts © Antoon Verbeeck

Voetbalclub Rode Ster Corsica viert 50ste verjaardag: “Kampioen gespeeld maar overlijden voorzitter maakte er seizoen van ups en downs van”

BeerzelVoetbalclub Rode Ster Corsica uit Beerzel viert tijdens het pinksterweekend zijn 50ste verjaardag. Onder andere een fuif en muziekquiz staan op het programma. Het jubileumjaar werd eerder al bekroond met een kampioenstitel in de tweede liefhebbersafdeling, maar het overlijden van de clubvoorzitter zorgde voor een domper.

 1. Vrienden bouwen Terras La Plage aan Eglegemvijver: “Prachtlocatie voor zomerbar”
  PREMIUM
  Hombeek

  Vrienden bouwen Terras La Plage aan Eglegemvij­ver: “Prachtlo­ca­tie voor zomerbar”

  Dankzij twee vrienden is het volgend weekend genieten geblazen aan de Eglegemvijver. Met vereende krachten timmeren ze er aan Terras La Plage, een zomerbar op het strand van de ‘Put van Hombeek’. “Met deze ‘proof of concept’ willen we laten zien wat mogelijk is om volgende zomer hopelijk voor een langere periode terug te keren”, vertellen Pieter-jan Clymans (21) en Bram De Ron (22).
 1. Ex-profvoetballer en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheidsmatchen voor eigen publiek in Beerzel: “Het lichaam wil niet meer mee”
  PREMIUM
  Beerzel

  Ex-profvoet­bal­ler en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheids­mat­chen voor eigen publiek in Beerzel: “Het lichaam wil niet meer mee”

  Menig veteranenploeg zou smeken om zijn diensten, maar voor ex-profvoetballer Jef Delen (45) uit Beerzel is het goed geweest. De gewezen speler van onder andere KVC Westerlo, KV Mechelen en Verbroedering Geel hing op vrijdagavond zijn voetbalschoenen aan de haak langs het terrein van zijn laatste club Rode Ster Corsica Beerzel. Vrienden, familie, ex-collega’s en de ‘Caje’ wuifden hem uit richting zijn voetbalpensioen.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.