Waarnemend voorzitter Filip Mariën en oprichter van de club Clement Wuyts
Volledig scherm
Waarnemend voorzitter Filip Mariën en oprichter van de club Clement Wuyts © Antoon Verbeeck

Voetbalclub Rode Ster Corsica viert 50ste verjaardag: “Kampioen gespeeld maar overlijden voorzitter maakte er seizoen van ups en downs van”

BeerzelVoetbalclub Rode Ster Corsica uit Beerzel viert tijdens het pinksterweekend zijn 50ste verjaardag. Onder andere een fuif en muziekquiz staan op het programma. Het jubileumjaar werd eerder al bekroond met een kampioenstitel in de tweede liefhebbersafdeling, maar het overlijden van de clubvoorzitter zorgde voor een domper.

 1. Ex-profvoetballer en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheidsmatchen voor eigen publiek in Beerzel: “Het lichaam wil niet meer mee”
  PREMIUM
  Beerzel

  Ex-profvoet­bal­ler en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheids­mat­chen voor eigen publiek in Beerzel: “Het lichaam wil niet meer mee”

  Menig veteranenploeg zou smeken om zijn diensten, maar voor ex-profvoetballer Jef Delen (45) uit Beerzel is het goed geweest. De gewezen speler van onder andere KVC Westerlo, KV Mechelen en Verbroedering Geel hing op vrijdagavond zijn voetbalschoenen aan de haak langs het terrein van zijn laatste club Rode Ster Corsica Beerzel. Vrienden, familie, ex-collega’s en de ‘Caje’ wuifden hem uit richting zijn voetbalpensioen.
 2. Stad legt tweede Shopping Shuttle in: “Succes van gratis busjes verder uitbouwen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad legt tweede Shopping Shuttle in: “Succes van gratis busjes verder uitbouwen”

  Vanaf zaterdag zet Mechelen een tweede Shopping Shuttle in, tussen Mechelen-Zuid en het stadscentrum. “Mensen die bijvoorbeeld via de afrit Mechelen-Zuid of vanuit Kapelle op-den-Bos en Zemst onze stad binnenkomen om een dagje te shoppen, kunnen gratis parkeren op een plaats vlakbij en worden snel en veilig naar het stadscentrum gebracht”, zegt schepen van Mobiliteit Vicky Vanmarcke.
 1. Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”
  PREMIUM
  Peulis/Mechelen

  Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”

  Gabryella Massaruto (18) uit Peulis heeft dinsdag haar schooljaar in schoonheid beëindigd met deelname aan de finale van Belgian Junior Coffee Ambassador. Ze zette de jury haar beste ‘slow coffee’ voor. De boon valt niet ver van de koffieplant. “Als kind zag ik mijn grootmoeder koffie telen in haar boerderij”, vertelt de half Braziliaanse half Italiaanse.
 2. Zomerkalender met opdrachten en spelletjes voor jonge Puttenaars: “Er zijn prijzen te winnen”
  Putte

  Zomerkalen­der met opdrachten en spelletjes voor jonge Puttenaars: “Er zijn prijzen te winnen”

  Het lokaal bestuur biedt aan de jongste inwoners de Zomerkalender aan. In de kalender staan spelletjes, activiteiten en uitdagingen die je samen met het hele gezin kan uitproberen. “Ketnetwrapster Gloria Monserez neemt je gedurende de hele zomervakantie online op sleeptouw en geeft de kinderen meer informatie over dit initiatief. Daarnaast deelt Putte ook prijzen uit. Tijdens de vakantie mogen toffe foto’s en leuke filmpjes van de opdrachten via de sociale mediakanalen gedeeld worden, met #zomerkalenderPutte. Het volledige wedstrijdreglement staat op de website van de gemeente”, klinkt het. De kinderen die nog geen Zomerkalender gekregen hebben, kunnen hun gratis exemplaar afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis.