Roefeldag
Volledig scherm
Roefeldag © Roefel

Veranderingen bij Roefel en opgestapte bestuursleden baren CD&V zorgen

PutteEen aantal leden van de stuurgroep Roefel in Putte zijn opgestapt, nadat de gemeente een aantal veranderingen heeft doorgevoerd. Zo zal er gewerkt worden met vaste routes en verloopt het inschrijven digitaal. Oppositiepartij CD&V bracht het punt op de laatste gemeenteraad.

 1. Diefstal van dure jas levert twintiger voorwaardelijke celstraf op: “Ik had het koud omdat ik woon in een huis zonder verwarming”

  Diefstal van dure jas levert twintiger voorwaarde­lij­ke celstraf op: “Ik had het koud omdat ik woon in een huis zonder verwarming”

  De rechter in Mechelen heeft een 23-jarige Algerijn veroordeeld tot 6 maanden met uitstel. De twintiger stond vorige maand terecht voor de diefstal van een jas. Eén van maar liefst bijna 400 euro. De diefstal dateert van midden januari 2023. De jas stal hij bij Inno in de Mechelse winkelstraat De Bruul. “De gestolen jas had hij onder zijn eigen jas verstopt”, vertelde het openbaar ministerie vorige maand. “Hij kon vrij snel na de diefstal worden gevat. Onder meer dankzij de winkeldetective.” De twintiger gaf de diefstal toe, maar beweerde dat hij de diefstal pleegde omwille van zijn situatie. “Ik had het koud en woon als illegaal in een woning zonder verwarming”, verklaarde de 23-jarige. Zijn advocaat Erwin Van Goolen vroeg op zitting een straf met uitstel. Na beraad ging de rechter daarop in. Ze veroordeelde de twintiger tot een celstraf van 6 maanden en een geldboete van 400 euro met uitstel. Indien het parket niet in beroep gaat, zal de twintiger binnenkort de gevangenis mogen verlaten.
  Mechelen
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Groen vraagt straten rond toekomstige Dijlebrug in te kleuren als fietsstraat: “Keerbergen hinkt duidelijk achterop”
  1

  Groen vraagt straten rond toekomsti­ge Dijlebrug in te kleuren als fiets­straat: “Keerbergen hinkt duidelijk achterop”

  Nog dit jaar is het uitkijken naar de voltooiing van de fiets- en wandelbrug over de Dijle, die een belangrijke verbinding voor actieve weggebruikers moet vormen tussen Haacht en Keerbergen. Om het fietsverkeer extra aan te moedigen vraagt de Groenfractie om de aansluitende Dijlestraat om te vormen tot fietsstraat. “Keerbergen is de laatste van de klas wat fietsbeleid betreft.”
  Keerbergen