MECHELEN - De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen.
Volledig scherm
MECHELEN - De correctionele zittingszaal in de rechtbank van Mechelen. © David Legreve

Vader van twee staat terecht voor bezit van cannabis: “Dokter zei dat ik mocht roken”

Een man uit Putte heeft zich woensdag moeten verantwoorden voor het bezit van drugs. Hij gebruikte marihuana voor de chronische pijnen die hij heeft sinds een ongeval vier jaar geleden. “Het was dat of zware pijnstillers”, zei de man tegen de rechter.

 1. Bewoners verzamelen 758 handtekeningen tegen ontwikkeling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”
  PREMIUM
  Mechelen

  Bewoners verzamelen 758 handteke­nin­gen tegen ontwikke­ling Kantvelde: “Alle open ruimte moet hier blijkbaar weg”

  Marc Van Leemput heeft vrijdagochtend namens de omwonenden van Kantvelde een bundel met argumenten en 758 handtekeningen overhandigd tegen de ontwikkeling van het gebied tussen de N16 en de woonwijk Bruine Kruis. De Vlaamse overheid wil er een duurzame woonontwikkeling van 360 tot 400 woningen mogelijk maken, maar dat ziet de buurt hoegenaamd niet zitten.
 2. De coronacijfers in Putte van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Putte van dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Putte minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 26. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Putte komt dat getal nu op 145 te liggen. Putte heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement