Dit jaar werd Wout Van Aert Belgisch kampioen wielrennen bij de elite, voor Edward Theuns en Remco Evenepoel (rechts op de foto). In Putte hopen ze in 2027 ook zo'n droompodium te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit jaar werd Wout Van Aert Belgisch kampioen wielrennen bij de elite, voor Edward Theuns en Remco Evenepoel (rechts op de foto). In Putte hopen ze in 2027 ook zo'n droompodium te krijgen. © BELGA

Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”

PutteDe gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.