Dit jaar werd Wout Van Aert Belgisch kampioen wielrennen bij de elite, voor Edward Theuns en Remco Evenepoel (rechts op de foto). In Putte hopen ze in 2027 ook zo'n droompodium te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit jaar werd Wout Van Aert Belgisch kampioen wielrennen bij de elite, voor Edward Theuns en Remco Evenepoel (rechts op de foto). In Putte hopen ze in 2027 ook zo'n droompodium te krijgen. © BELGA

Putte haalt organisatie BK in huis en bevestigt reputatie als wielergemeente: “Groot deel van de investeringskost zullen we kunnen terugverdienen”

PutteDe gemeente Putte zal in 2027 het Belgisch kampioenschap wielrennen voor dames en heren elite mogen organiseren. In 2023 is Putte ook gastheer voor het BK voor beloften en elite zonder contract en in 2025 voor de nieuwelingen U17. Putte betaalt 295 000 euro om de kampioenschappen te mogen ontvangen. “Maar er is een groot terugverdieneffect”, maakt het gemeentebestuur zich sterk.

 1. “Ottertrotter moet blijven!”: oppositie protesteert tegen schrappen van festival en lanceert petitie
  PREMIUM
  Mechelen

  “Ottertrot­ter moet blijven!”: oppositie protes­teert tegen schrappen van festival en lanceert petitie

  De Mechelse oppositiepartijen protesteren tegen het verdwijnen van het wereldfestival Ottertrotter. “Het nieuws werd vrijdag plots wereldkundig gemaakt door Mechelen Feest, terwijl de Raad van Bestuur niet eens was ingelicht. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt”, klinkt het. De petitie die Vooruit lanceerde, telde meteen enkele honderden handtekeningen.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 3. MIJN STAD. Vlaams acteur Door Van Boeckel (70) over zijn Lier: “’t Goed Voorbeeld is mijn living en slapen doe ik in mijn buitenverblijf”
  PREMIUM
  Lier

  MIJN STAD. Vlaams acteur Door Van Boeckel (70) over zijn Lier: “’t Goed Voorbeeld is mijn living en slapen doe ik in mijn buitenver­blijf”

  Het is door corona drie jaar erg stil geweest voor de meeste mensen, maar vooral voor Vlaams (musical)acteur Door Van Boeckel. Nu is hij weer volop bezig met het inspreken van tekenfilms, het repeteren en opvoeren van theaterstukken. Rust kent hij niet, tenzij af en toe in zijn (redelijk) nieuwe appartement. Deze geboren en getogen Lierenaar kan je vooral vinden in café ‘t Goed Voorbeeld, of “mijn living” zoals hij het zelf omschrijft. Hij draagt Lier in hart en ziel: “Na vijf jaar op kot in Antwerpen, keerde ik krijsend terug naar Lier.”
 4. Civiele Bescherming ruimt smurrie in beek op
  Bonheiden

  Civiele Bescher­ming ruimt smurrie in beek op

  De Civiele Bescherming is maandag naar een beek langs de Rijmenmanseweg ter hoogte van brasserie Leysen in Bonheiden geroepen. Al enkele dagen werd er daar heel wat vuil aangetroffen. Daartussen bleek er ook olie op het water in de beek te drijven. De Civiele Bescherming legde daarom een dam aan en ruimde vervolgens de smurrie op. Hiervoor werden de grote middelen ingezet. Er werd onder meer ook nog een grote grijpkraan ter plaatse gestuurd om de hulpverleners te assisteren.