Steven Van den Eynde, zaakvoerder van Immo Vercammen in Putte
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van den Eynde, zaakvoerder van Immo Vercammen in Putte © David Legreve

Puts immokantoor stelt vast dat woningen sneller verkocht worden dan voor uitbraak coronavirus: “Een tweede huisbezoek gebeurt nu nog zelden”

Het immokantoor Immo Vercammen in Putte stelt vast dat panden sneller verkocht werden na de lockdown dan in pre-coronatijden. Uit een marktonderzoek van het kantoor blijkt dat ook bij andere vastgoedkantoren het geval te zijn. “We moeten bij momenten de klanten waarschuwen: denk toch misschien nog maar eens na”, klinkt het.

 1. Katootje maakt met intensief kinekamp kinderdromen waar: “Financiering is grootste beperking”
  PREMIUM
  Mechelen

  Katootje maakt met intensief kinekamp kinderdro­men waar: “Financie­ring is grootste beperking”

  Dolle pret deze en volgende week in de Mechelse kinepraktijk Katootje. Een handvol kinderen met een motorische beperking is er op HEROES-kamp om er te werken aan hun dromen. Elise wil bijvoorbeeld leren klauteren, Charlotte een handstand leren en Annalina zelfstandig leren stappen. De kans is groot dat deze helden dat straks zullen kunnen dankzij het intensieve revalidatieprogramma. “Er zijn weinig dergelijke projecten in België, maar onze aanpak is veelbelovend”, vertellen de kinesisten. De grootste handicap: de financiering.
 2. Zomerkalender met opdrachten en spelletjes voor jonge Puttenaars: “Er zijn prijzen te winnen”
  Putte

  Zomerkalen­der met opdrachten en spelletjes voor jonge Puttenaars: “Er zijn prijzen te winnen”

  Het lokaal bestuur biedt aan de jongste inwoners de Zomerkalender aan. In de kalender staan spelletjes, activiteiten en uitdagingen die je samen met het hele gezin kan uitproberen. “Ketnetwrapster Gloria Monserez neemt je gedurende de hele zomervakantie online op sleeptouw en geeft de kinderen meer informatie over dit initiatief. Daarnaast deelt Putte ook prijzen uit. Tijdens de vakantie mogen toffe foto’s en leuke filmpjes van de opdrachten via de sociale mediakanalen gedeeld worden, met #zomerkalenderPutte. Het volledige wedstrijdreglement staat op de website van de gemeente”, klinkt het. De kinderen die nog geen Zomerkalender gekregen hebben, kunnen hun gratis exemplaar afhalen aan het onthaal van het gemeentehuis.
 1. Vijf snelheidsduivels krijgen binnenkort boete opgestuurd
  Putte

  Vijf snelheids­dui­vels krijgen binnenkort boete opgestuurd

  Vijf chauffeurs zullen binnenkort een proces-verbaal in hun brievenbus mogen verwachten. Het vijftal reed afgelopen maandagnamiddag te snel in de Vaatjesstraat in Putte. Daar telt er een maximaal toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur. “De hoogst gemeten snelheid bedroeg er 86 kilometer per uur”, luidt het bij de politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte). In totaal werden er 782 chauffeurs gecontroleerd.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.