Na grote zoekactie met helikopter en speurhond: politie vat ook derde verdachte van woninginbraken

Putte, Mechelen, KeerbergenPolitiezone Rivierenland en politiezone Bodukap organiseerden zaterdagnacht een grote zoekactie naar een voortvluchtige in Putte. De man kon rond middernacht worden gevat op de grens met Keerbergen. Hij sloeg eerder zaterdagavond, samen met twee andere verdachten, in Mechelen op de vlucht voor de politie met een geseinde wagen.

 1. LEVENSVERHAAL. Kunststofpionier en wielersponsor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Kunststof­pi­o­nier en wielerspon­sor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”

  Remi De Moor is op 87-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Hij was oprichter van het kunststofbedrijf Vosschemie in Lier maar hij had vooral een groot hart voor de wielersport. Zo hield hij mee de zesdaagse in Gent in stand en bracht hij het supporterscafé van topwielrenner Fabian Cancellara naar Koningshooikt. We blikken terug op zijn leven: “Zijn bezoek aan tourwinnaar Alberto Contador was een emotioneel moment.”
  Lier
 2. Buurtweg Echelpoel wordt trage weg: “Veilig leef- en rustgebied creëren voor dieren”

  Buurtweg Echelpoel wordt trage weg: “Veilig leef- en rustgebied creëren voor die­ren”

  De Echelpoel in Hallaar wordt een trage weg door de plaatsing van vier wegneembare verkeerspaaltjes. Momenteel is het een onverharde landbouwweg van ongeveer 350 meter en is gelegen tussen de Verkensstraat, aan het monument van de neergestorte bommenwerper, en Hallaaraard. “De weg is opgenomen in de bewegwijzerde wandelroute doorheen provinciaal groendomein De Averegten. Door de permanente afsluiting van die weg creëren we een veilig leef- en rustgebied voor alle dieren. Daardoor kan het aantal verkeersslachtoffers onder amfibieën verminderen. De trage weg wordt zo een aangename en aantrekkelijke wandelroute”, deelt het schepencollege van Heist-op-den-Berg mee.
  Hallaar