Marc en Christa aan de plaats waar vroeger de zerk lag.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc en Christa aan de plaats waar vroeger de zerk lag. © Marc Aerts

Marc ontdekt dat graf ouders werd weggehaald: “Het is alsof ik hen een tweede keer verlies. Waarom stuurt gemeente geen brief?”

“Alsof ze opnieuw overleden zijn.” Zonder zijn medeweten werd de grafzerk van de ouders van Marc Vandenbroeck uit Grasheide (Putte) door de gemeente verwijderd. Nochtans liep de concessie volgens Marc nog lang niet af en was de zerk in prima staat. De man klaagt nu het systeem dat in de gemeente gehanteerd wordt aan.

10 reacties

 • Martine Werbrouck

  2 jaar geleden
  Hetzelfde meegemaakt met mijn man!Ik ben er nog niet goed van en dat om alleen maar op de Zillebeekse begraafplaats wat groener te maken omdat er een nieuwe dorpskern is.......Verschrikkelijk echt waar....ik kan het geen plaats geven.
 • Wim Cools

  2 jaar geleden
  Sorry mensen maar ga dan ook eens meer naar het kerkhof. Het staat netjes geafficheerd ruim voor de vervaldatum.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  Is hij reeds een jaar niet meer langs geweest bij zijn ouders op het kerkhof? Gemeenten plaatsen een jaar op voorhand een bordje aan de desbetreffende zerken.
 • Carine Vercauteren

  2 jaar geleden
  Gemeenten willen op deze manier makkelijk geld verdienen. Ze verkopen eeuwig durende concessies voor een grafkelder maar proberen ze zo vlug mogelijk te verwijderen om ze opnieuw te verkopen. Een los hangend ornament is al voldoende om te zeggen dat het graf verwaarloosd is
 • gabriel papanikitas

  2 jaar geleden
  Sorry, als je zeer nauw betrokken bent dan weet je perfect wanneer de concessie verloopt.
 1. Onze weekendtips voor de regio Mechelen: ridders spotten, een lifestylebeurs of een gruwelwandeling
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Onze weekend­tips voor de regio Mechelen: ridders spotten, een lifestyle­beurs of een gruwelwan­de­ling

  Ben je vermoeid na een drukke werkweek en wil je even onthaasten of heb je net energie te koop? Dan zijn er tijdens het weekend van 21 en 22 mei een heleboel boeiende activiteiten in de regio Mechelen waar je aan kan deelnemen. Wij hebben voor jou de leukste evenementen opgelijst. Van een lifestyle- en tuinbeurs in Hingene tot een middeleeuws riddertoernooi in Berlaar.
 2. Zo VeloVeilig is Putte: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Putte

  Zo VeloVeilig is Putte: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Putte hebben 44 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.