De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen.
Volledig scherm
De toga van een advocaat in de correctionele zittingszaal van de rechtbank in Mechelen. © David Legreve

Man slaat vrouw tot bloedens toe, parket eist jaar cel

Een man uit Putte heeft zich woensdagochtend moeten verantwoorden voor partnergeweld. Hij riskeert een celstraf van een jaar met probatie-uitstel. De feiten worden niet betwist maar wel geminimaliseerd.

0 reacties

 1. Gemeente zet duurzame helden in de bloemetjes
  Putte

  Gemeente zet duurzame helden in de bloemetjes

  Het lokaal bestuur van Putte heeft zijn duurzame helden in de bloemen gezet. Dit zijn organisaties, scholen of verenigingen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. De duurzame helden dit jaar zijn: de Jozef Weynsschool van Beerzel met een winter-soepproject, het Davidsfonds afdeling Putte-Beerzel-Grasheide-Peulis met een benefietconcert, de Kringwinkel die met hun dagdagelijkse werking aandacht heeft voor sociale tewerkstelling, een Putse inwoner die zich inzet voor haar naasten en de vrijwilligers van de voedselbedeling van het OCMW.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.