Zomerkamp Sfeerfoto
Volledig scherm
Zomerkamp Sfeerfoto © Vandenbussche

Heb jij al plannen voor je kroost deze zomer? Vanaf 5 februari starten de inschrijvingen voor Zomerkids

PutteHeb jij nog geen plannen voor je kroost deze zomer? Wees er dan vlug bij en schrijf je vanaf 5 februari in voor Zomerkids, een ruim aanbod voor leuke vakantieopvang deze zomer.

 1. Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterrenwacht weer toegankelijk”
  PREMIUM

  Op bezoek in het vroegere clublokaal van Frank Deboosere in Scheppers: “Hier is geen leerling meer geweest, maar we maken de sterren­wacht weer toeganke­lijk”

  Afscheidnemend weerman Frank Deboosere raakte als jongeling in het Scheppersinstituut gepassioneerd door astronomie onder meer dankzij de sterrenwacht op het dak van zijn school. De koepel is er nog altijd, maar van de huidige leerlingen heeft nog geen een er ooit een voet binnengezet wegens te gevaarlijk. De school wil het unicum uit recuperatiemateriaal weer toegankelijk maken. Wij mochten een kijkje gaan nemen.
  Mechelen
 2. Duffel wil 8 nieuwe publieke laadpalen voor elektrische wagens realiseren

  Duffel wil 8 nieuwe publieke laadpalen voor elektri­sche wagens realiseren

  Het lokaal bestuur van Duffel maakt werk van nieuwe laadpalen voor elektrische wagens op het grondgebied. In 2023 zouden er al zeker 8 publieke laadpunten bijkomen. “Het gaat om 8 laadpalen op 5 verschillende locaties, samen zijn ze goed voor 16 laadplaatsen. De locaties zijn nog niet definitief goedgekeurd”, weet schepen van Mobiliteit Jos Hellemans (CD&V). “Bij het digitaal loket ‘Paal volgt wagen’ van Vlaanderen kwam er een aanvraag voor twee laadplaatsen in de Emiel van Hammestraat binnen. Deze werd ondertussen wel goedgekeurd. Er is ook nog een aanvraag lopende voor twee supersnelle laadpalen, die samen goed zijn voor 40 laadequivalenten, in de A. Stocletlaan.”
  Duffel
 1. Duffelse vzw Klim Op organiseert quiz voor vzw Wijzersterk

  Duffelse vzw Klim Op organi­seert quiz voor vzw Wijzer­sterk

  De vzw Klim Op Duffel organiseerde dit weekend een quiz ten voordele van de vzw Wijzersterk, een lokale organisatie die personen met een beperking een zinvolle en aangepaste dagbesteding aanbiedt. Net geen 50 ploegen namen deel aan de quiz in zaal De Kleiput op de site van het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel. Winnaar werd de ploeg van ‘Exlcusief’. ‘Joost mag het weten’ en ‘Kwistetniet 1998' stonden mee op het podium. De laatste ploeg van het deelnemersveld kreeg een “weekendje Wenen” voor hun inzet, dit in de vorm van 20kg ajuinen. Enkele leden van Wijzersterk staken tijdens de quiz samen met vrijwilligers van Klim Op de handen uit de mouwen.
  Duffel, Sint-Katelijne-Waver