Afscheid van Jef Delen, hier met zijn dochter Lily-Rose, op de velden van Rode Ster Corsica in Beerzel
Volledig scherm
PREMIUM
Afscheid van Jef Delen, hier met zijn dochter Lily-Rose, op de velden van Rode Ster Corsica in Beerzel © David Legreve

Ex-profvoetballer en Westerlo-icoon Jef Delen speelt afscheidsmatchen voor eigen publiek in Beerzel: “Het lichaam wil niet meer mee”

BeerzelMenig veteranenploeg zou smeken om zijn diensten, maar voor ex-profvoetballer Jef Delen (45) uit Beerzel is het goed geweest. De gewezen speler van onder andere KVC Westerlo, KV Mechelen en Verbroedering Geel hing op vrijdagavond zijn voetbalschoenen aan de haak langs het terrein van zijn laatste club Rode Ster Corsica Beerzel. Vrienden, familie, ex-collega’s en de ‘Caje’ wuifden hem uit richting zijn voetbalpensioen.

 1. Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperiode?”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver/Mechelen

  Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperi­o­de?”

  Een open brief van Maxim Jeurissen (17) uit Sint-Katelijne-Waver heeft de aandacht getrokken van de Vlaamse Scholierenkoepel. Maxim schreef een opiniestuk over de zin en onzin van examens. “Er wordt te veel druk gelegd op die paar weken in december en juni”, vindt de jongeman. De Vlaamse Scholierenkoepel zou Maxim graag betrekken bij overlegmomenten.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 3. Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagingen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”
  Korfbal

  Er wachten de nieuwe voorzitter Patrick Risch en zijn raad van bestuur enkele uitdagin­gen: “Het is veel werk, maar ik heb vertrouwen”

  Op haar jaarlijkse algemene vergadering heeft de KBKB, Vlaamse Liga, de zevenenvijftigjarige Patrick Ritsch aangesteld als nieuwe voorzitter van de federatie. Na zijn verkiezing als lid van de Raad van Bestuur volgde de bekendmaking aan de aanwezige clubs. Risch is misschien niet de meest bekende naam in het korfbal, maar zijn enthousiasme is groot.