CD&V/Groen Putte ging de strijd met het zwerfvuil aan
Volledig scherm
CD&V/Groen Putte ging de strijd met het zwerfvuil aan © CD&V/Groen Putte

CD&V/Groen Putte ruimt afval langs trage wegen op

 1. Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaarsdrink: “Onmogelijk om deze evenementen veilig te organiseren”
  Putte

  Putte annuleert kerstmarkt en nieuwjaars­drink: “Onmogelijk om deze evenemen­ten veilig te organise­ren”

  Corona steekt ook een stokje voor de kerstmarkt met vuurwerk en de nieuwjaarsdrink van Putte. Het lokaal bestuur voelt zich genoodzaakt om de twee evenementen te annuleren. “Traditioneel vindt op 23 december de kerstmarkt met vuurwerk plaats en wordt op 2 januari geklonken op het nieuwe jaar. Twee evenementen die jaarlijks heel wat mensen op de been brengen. Gezien de huidige situatie zullen deze ook ditmaal jammer genoeg niet kunnen doorgaan”, deelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) mee. “Het is altijd moeilijk om dergelijke evenementen af te gelasten. In functie van de huidige coronacijfers en de maatregelen opgelegd door de federale regering is het echter onmogelijk om deze twee evenementen op een correcte en covid-veilige manier te organiseren. Als bestuur hopen we alleszins dat de cijfers de komende weken de goede kant opgaan zodat de Putse bevolking wel de eindejaarsfeesten met familie en vrienden kan vieren en we in 2022 opnieuw wel zulke evenementen kunnen en mogen organiseren.”
 2. Kinderen planten 12.000 krokusbollen op Sint Romboutskerkhof: “Een droom die werkelijkheid wordt”
  Mechelen

  Kinderen planten 12.000 krokusbol­len op Sint Rombouts­kerk­hof: “Een droom die werkelijk­heid wordt”

  Een Sint Romboutskerkhof vol krokussen, dat was de droom van Mechelaar Jelte Pieter Dijkstra. De zaakvoerder van snoepwinkel Langen Asem contacteerde stad Mechelen en verschillende scholen, en stopte samen met de kinderen al zo’n 8.000 bloembollen in de grond. “We willen bijen een handje helpen, door hen ook in onze Dijlestad van voldoende voedsel te voorzien.”
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.