Annalina Vandenborn test de lift uit samen met haar tweelingzus Liselotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Annalina Vandenborn test de lift uit samen met haar tweelingzus Liselotte. © Marc Aerts

Annalina (7) kan eindelijk nieuwe schoollift testen: “Alle klasgenootjes en de hele school spaarden mee!”

 De Dr. Jozef Weyns basisschool in Beerzel heeft donderdag een nieuwe lift in gebruik genomen, wat vooral goed nieuws is voor Annalina Vandenborn (7) uit het eerste leerjaar. Het meisje zit door een ziekte in een rolstoel, maar kan voortaan de lift nemen naar haar klas op de eerste verdieping. De lift kwam er dankzij verschillende benefietacties, schenkingen en een korting van de leverancier

 1. De coronacijfers in Putte van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Putte van dinsdag 13 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Putte minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 26. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Putte komt dat getal nu op 145 te liggen. Putte heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Rolstoelgebruikster Annalina (7) krijgt lift op school: “Beerzel heeft een heel warm hart”
  PREMIUM

  Rolstoelge­bruik­ster Annalina (7) krijgt lift op school: “Beerzel heeft een heel warm hart”

  Wanneer Annalina Vandenborn (7) binnenkort weer naar school mag, dan kan ze met haar klasgenootjes van het eerste leerjaar mee naar de eerste verdieping. In haar school Dr. Jozef Weyns werd alles in gereedheid gebracht voor de plaatsing van een lift volgende week. Het toestel kan er komen dankzij een benefietactie die begin vorig jaar van start ging. “Nooit gedacht dat we met domme zakjes snoep zoveel geld bijeen zouden kunnen brengen”, lacht mama Ann Janssens. “Beerzel heeft een heel warm hart”, concludeert directeur Cynthia Camps.