Archiefbeeld van Pukkelpop 2018.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Pukkelpop 2018. © Mine Dalemans

Pukkelpop organiseert mini-editie aan Hasseltse Muziekodroom

Pukkelpop zet een minifestival op voor 1.500 festivalgangers, waarvoor alleen dagtickets worden verkocht. Pukkelpopkwartier vindt plaats van 19 tot en met 22 augustus, niet op de wei in Kiewit, maar aan het ­Albertkanaal in Hasselt, waar van de late namiddag tot middernacht een festivalsfeer zal heersen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

 1. Slangen op maandag. Kan iemand nog zeggen wanneer die poorten van dat 'rijk van de vrijheid’ dan eindelijk zullen opengaan?
  PREMIUM

  Slangen op maandag. Kan iemand nog zeggen wanneer die poorten van dat 'rijk van de vrijheid’ dan eindelijk zullen opengaan?

  In mijn agenda kleuren plotseling vier dagen wit, want mijn vast rendez-vous met Pukkelpop is verdwenen. Ons landje kleurt intussen oranje, en dat heeft niets te maken met Bart De Wevers natte droom om deel van Nederland te worden. Wel omdat de besmettingscijfers stijgen, net zoals in de rest van Europa. Boosdoener is de deltavariant, die samen met de reislustige burger aan een Europese tournee is begonnen.
 2. ONZE OPINIE. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectiever worden met ons geld
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectie­ver worden met ons geld

  Het lijkt soms alsof iedereen die zegt dat hij het moeilijk heeft, geld krijgt van de Vlaamse regering. Het is te zeggen: als het gaat om ondernemers, bedrijven of werkende mensen. Voor die groep steekt het niet op een miljoen. De Vlaamse regering is graag de redder in nood. En toegegeven: ze heeft tijdens de coronacrisis ook een aantal goede - zij het soms ook nogal gulle - maatregelen genomen.
 3. Pukkelpop trekt streep door muziekfestival, Extrema Outdoor gaat wel door: “Binnenkort meer duidelijkheid rond teststrategie”
  PREMIUM
  Houthalen-Helchteren

  Pukkelpop trekt streep door muziekfes­ti­val, Extrema Outdoor gaat wel door: “Binnenkort meer duidelijk­heid rond teststrate­gie”

  Terwijl Pukkelpop valt over de teststrategie en officieel de handdoek in de ring gooit, kan Extrema Outdoor wel doorgaan. De organisatie mikt op vrijdag op 15.000 bezoekers, zaterdag en zondag ontvangen ze tot wel 25.000 festivalgangers. “Doordat ons festival pas midden september plaatsvindt, zullen de meeste mensen vermoedelijk al volledig gevaccineerd zijn.”