.
Volledig scherm
. © rv

Groepje actievoerders verzamelt voor camping Pukkelpop met leeuwenvlaggen

Anuna De Wever (18), het gezicht van Youth For Climate, kreeg gisteren boegeroep te verwerken toen ze op een podium van Pukkelpop klom. De klimaatactiviste wilde het publiek warm maken voor ‘Clap for Climate’, een actie om de aandacht te vestigen op het klimaat. Maar dat was niet naar de zin van veel festivalgangers. Later werden haar vriendinnen naar eigen zeggen bedreigd op de camping. De Wever heeft het festival intussen verlaten en keert wellicht niet meer terug. De Pukkelpop-organisatie heeft een onderzoek geopend en heeft een twintigtal Vlaamse vlaggen in beslag genomen op de campings. Een klein groepje actievoerders verzamelde vanavond voor de camping met leeuwenvlaggen om te protesteren.

479 reacties

 • Jean Huysmans

  2 jaar geleden
  Wie wind zaait zal storm oogsten.
 • Chrisje Van Staeyen

  2 jaar geleden
  Wij zitten ons hier druk te maken omdat zulke festivals onpartijdig moeten blijven, Politiek hoort daar niet thuis en iedereen is vrij om fier te zijn over zijn afkomst, met vlag, ...... maar denken jullie dat chakri daarvan wakker ligt ? Pff volgend jaar is Pukkelpop weer uitverkocht en dat is het enige wat voor hem telt. Boycotten en in hun portemonnee zitten, is het enige waarmee je zulke mensen kunt raken.
 • Nancy Roelandt

  2 jaar geleden
  Dat ze in haar kot blijft en stopt met haar aaandacht doenerij. Haar verlof is bijna voorbij ze laat weer van haar horen. Was het ern leuke vliegvakantie? Was die niet slecht voor het milieu. T is bijna school dus is ze erweer man man man wat denktdat onnozel kind dat iedereen naar haar pijpen gaat dansen zo onnozel dat ze is
 • Balis Christine

  2 jaar geleden
  Ze heeft daar niets te zien op dat podium .Alleen om haar interessant te maken .Dat ze eerst nog een paar jaartjes naar t’school gaat en leert hoe het echte leven in elkaar zit .
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  oplossing is simpel: bij de volgende editie geen vlaggen meer toelaten. organisatie plaatst zelf1 vlag : de belgische en bij opening van het concert wordt het belgisch volkslied gezongen. Zo gebeurt in alle landen
 1. Belgische festivals zijn niet van plan om voorbeeld Coachella te volgen: “We worden niet geconfronteerd met seksueel misbruik”
  Showbizz

  Belgische festivals zijn niet van plan om voorbeeld Coachella te volgen: “We worden niet geconfron­teerd met seksueel misbruik”

  Het Amerikaanse festival Coachella maakte afgelopen weekend bekend dat het speciale medewerkers aanstelt die seksueel misbruik op het festival moeten voorkomen. Bovendien installeren ze genderneutrale toiletten om de festivalgangers niet in een genderhokje te duwen bij een toiletbezoek. “Wij worden niet met dergelijke klachten geconfronteerd, maar onze mensen zijn voor de meest uiteenlopende situaties opgeleid”, reageren de organisaties van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland.