Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine.
Volledig scherm
Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. © BELGA

Crevits: “Subsidies Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot onderzoek van parket is afgerond”

Het parket van Limburg opent een onderzoek naar mogelijke onregelmatigheden bij de ­bedrijven rond Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine. Dit na een artikel van de satirische website 't Scheldt waarin sprake is van verduistering en belangenvermenging. Pieter Strauven, woordvoerder van het parket Limburg, bevestigt aan HLN LIVE dat er een opsporingsonderzoek is gestart. Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft in de commissie Economie vanochtend laten weten dat de subsidies aan Pukkelpop worden stopgezet en niet uitbetaald tot het onderzoek is afgerond. 

238 reacties

 • Jan Baroen

  2 maanden geleden
  Iemand die miljoenen subsidies krijgt, kan men moeilijk succesvol noemen. Een succesvolle ondernemer is iemand die een zaak opricht, in stand houdt, personeel goed betaalt, winst maakt en belastingen betaalt. Dat zijn succesvolle ondernemers, al de rest zijn zwakkelingen.
 • Dick DECOCK

  2 maanden geleden
  Denk eerder dat het paniekreactie van Crevits is om zichzelf in te dekken en veilig te stellen.
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Zolang je met politici zoals Crevits - en anderen - zit die miljoenen euro's zomaar rondgooien en cadeau doen zonder enige verantwoording af te moeten leggen zullen er misbruiken voorkomen. Mijn steeds terugkerende vraag is wie er uiteindelijk aan verdient. Follow the money is het enige wat telt - ik denk dat we nogal zouden schrikken als we de waarheid zouden kennen.
 • Debbie De Bruyn

  2 maanden geleden
  Subsidies voor een festival? Hoe is het mogelijk.
 • Jacky Denayer

  2 maanden geleden
  Vlaanderen subsidie land , Antwerpen oversized subsidie stad