Foto door Jaelynn Castillo op Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Jaelynn Castillo op Unsplash

Zo kick je succesvol af van sociale media in 2018

Naast meer sporten en stoppen met roken is ook afkicken of tenminste minderen met sociale media een populair goed voornemen voor 2018. Met reden, want maar liefst 28 procent van de Vlamingen geeft aan geen dag zonder Facebook en Instagram te kunnen. Geen idee hoe je die verslaving kunt afbouwen? Wij geven enkele tips. 

6 reacties

 • Straight on No way back

  3 jaar geleden
  gewoon verwijderen en gedaan ermee, zo heb ik het gedaan en heb er nog geen millieseconde spijt van en leef veel rustiger, gelukkiger en veel minder gezaag rond mijn oren!
 • Fred Fourgon

  3 jaar geleden
  Eerst een afwachten wat mijn 3000 vrienden doen, dan pas afkicken.
 • ISABEL FRANCOIS

  3 jaar geleden
  Begin er gewoon niet aan,dan moet je ook niet afkicken.Ik heb geen 'sociale' media en ik mis helemaal niks!Meer nog..ik vertik het gewoon.
 • Sabrina Horemans

  3 jaar geleden
  Het enige wat ik heb is whats app. Van de rest geen andere apps.
 • Jef Denijs

  3 jaar geleden
  Zal voor sommigen moeilijker zijn dan stoppen met roken. Veel jongeren hebben amper nog écht sociaal contact, alles gaat via de smartphone.
 1. Een drieling opvoeden, hoe doe je dat? Adrie (41) en Justine (37) leefden de eerste jaren in een roes: “We beleven alles drie keer zo intens”
  PREMIUM

  Een drieling opvoeden, hoe doe je dat? Adrie (41) en Justine (37) leefden de eerste jaren in een roes: “We beleven alles drie keer zo intens”

  Adrie en Justine zijn opgelucht dat ze de tropenjaren met hun drieling achter de rug hebben: “Zelfs op restaurant konden we onze ogen niet openhouden.” Intussen hebben ze meer vrije tijd, en ontwikkelden ze elk een eigen manier om de 7-jarige Esmée, Inès en Mattéo en de 12-jarige Angelina, Adries dochter uit een vorige relatie, op te voeden. Hij straalt autoriteit uit, terwijl zij gelooft in dialoog.
 2. Na amper 3 jaar trainen, kwalificeerde Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

  Na amper 3 jaar trainen, kwalifi­ceer­de Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Mieke Gorissen (38). Je kan haar gerust een indrukwekkende laatbloeier noemen. Recent plaatste ze zich voor de marathon op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl ze nog maar een paar jaar geleden begon met lopen. “Niets doen kan ik niet. Ik heb die uitlaatklep nodig. Lopen is dat voor mij. En sokken breien ontspant me ook.”