Volledig scherm
© Getty Images

Zo doen Vlamingen aan solden shoppen volgens de satirische Sara Leemans: “We maken er een familiedagje langs de A12 van’”

Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ steekt de draak met de hippe bewoners van en rond de Brusselse Dansaertstraat. Elke week pleegt ze een satirisch stukje over de Vlaming in NINA. Het thema deze week: de koopjes!

 1. We hebben de boomers, de millennials en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillennials

  We hebben de boomers, de millenni­als en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillenni­als

  Eerst hadden we de babyboomers, daarna kwamen de millennials en Gen-Z. En bij de komst van elke nieuwe generatie ontstaat er een kloof waarbij de jongeren zich afzetten tegen de ouderen. Maar wat als je het gevoel hebt dat je ertussen valt? Dat je je kunt identificeren met verschillende groepen en niet echt bij eentje thuishoort? Dat kan, want er gaan meer stemmen op dat er nóg een extra onderverdeling is: de zillennials.
 2. VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf ‘steunkousen’ voor Wereld Downsyndroomdag met hulp van zijn ‘Down The Road’-reisgenoten

  VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf ‘steunkou­sen’ voor Wereld Downsyn­droom­dag met hulp van zijn ‘Down The Road’-reisgeno­ten

  Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Ook dit jaar roept Eén op om die dag te vieren door twee verschillende #steunkousen te dragen, want anders zijn is dik oké. Naar goede gewoonte zetten presentator Dieter Coppens en zijn compagnons uit ‘Down The Road’ hun schouders onder de actie, maar dit keer ontwerpt Coppens zélf leuke sokken voor het goede doel.
 3. Hoe alleen zijn ook goed voor je kan zijn. Psycholoog Veerle Meurs: “Het is gezond voor je hele lichaam”
  PREMIUM

  Hoe alleen zijn ook goed voor je kan zijn. Psycholoog Veerle Meurs: “Het is gezond voor je hele lichaam”

  Eenzaamheid neemt in 2020 epidemische vormen aan. Gezondheidsexperts noemen het een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Ze linken eenzaamheid aan depressie, hart- en vaatziekten en zelfs vroegtijdig overlijden. Het wordt overduidelijk: we kunnen niet zonder menselijk contact en hebben angst om alleen te zijn. Maar ‘alleen zijn’ en ‘eenzaamheid’ mogen we niet als hetzelfde beschouwen, zegt filosoof en therapeut Veerle Meurs. Want alleen zijn kan ook positieve effecten hebben. “Je wordt creatief. En je valt meer samen met wie je bent.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!