Volledig scherm
© Getty Images

Zo brengen politici hun vaccinatiecentra in orde, volgens satirisch Instagram account ‘Dansaertvlamingen’: “Discussies over de koffie in de ‘ontspanningsruimte’”

Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Deze week: hoe bereiden onze Vlaamse politici de opstart van hun vaccinatiecentra voor? 

 1. Woestijnvis-producer Inge Sierens is het productiefst in de ochtenduren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Woestijn­vis-producer Inge Sierens is het produc­tiefst in de ochtend­uren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: producer en schrijfster Inge Sierens. Tot begin dit jaar was ze in dienst bij Woestijnvis. Onlangs debuteerde ze als auteur met haar eerste roman ‘Blauw dat wemelt’, uitgegeven bij Manteau. “In de roman is de ontrouw gebaseerd op eigen ervaring. Maar mijn man weet waar de fictie begint en de waarheid stopt.”
 2. Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”
  PREMIUM

  Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”

  Al eeuwenlang doen er verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.
 1. “Niet weglachen, niet terugkaatsen”: zo neem je complimenten het best in ontvangst op Complimentendag
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  “Niet weglachen, niet terugkaat­sen”: zo neem je complimen­ten het best in ontvangst op Complimen­ten­dag

  Op 1 maart is het Complimentendag. De dag bij uitstek om complimentjes te krijgen en ermee rond te strooien als was het confetti. Of ben jij zo iemand die complimentjes steeds afwimpelt à la ‘Ach, ‘t was een soldeke’? En wat zegt dat over jezelf? Klinisch psychologe Lynn Jespers legt uit waarom we zo vaak stuntelen met lof en hoe we het met plezier in ontvangst kunnen nemen. “Meteen een compliment terugkaatsen komt geforceerd over.”
 2. Internationale en Belgische mode-influencers lanceren #StopAsianHate: “Ik was gechoqueerd toen ik zag hoe een Thaise opa op straat werd geduwd”

  Internatio­na­le en Belgische mo­de-influen­cers lanceren #StopAsian­Ha­te: “Ik was gecho­queerd toen ik zag hoe een Thaise opa op straat werd geduwd”

  Sinds de pandemie is racisme en discriminatie fel toegenomen. Niet in het minst geweld en haat tegen mensen van Aziatische afkomst. Wereldwijd gebruiken designers, influencers en bekende gezichten op sociale media nu de hashtag #StopAsianHate om persoonlijke ervaringen te delen en aandacht te vragen voor de problematiek. Ook de Belgische modeblogger Monica Ho doet mee.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!