Volledig scherm
PREMIUM
© Debora Lauwers

Zeuren, klagen en boos zijn is slecht voor je gezondheid. Hoe raak je ervan af?

Geen gezeur. Een hele maand lang. Ook niet over die monsterfile. Het is een nobel streven van de actie ‘30 dagen zonder klagen’ die start op 1 april. Maar wat doen boosheid en zeuren eigenlijk met een mens? NINA vraagt het aan drie experts.

 1. In deze Amerikaanse bakkerij voorspellen ze al 3 keer op rij wie de verkiezingen wint ... met hun koekjes

  In deze Amerikaan­se bakkerij voorspel­len ze al 3 keer op rij wie de verkiezin­gen wint ... met hun koekjes

  Heel Amerika – en de rest van de wereld – houdt de adem in terwijl de stemmen voor de presidentsverkiezingen geteld worden. Maar in een bakkerij in Pennsylvania geloven ze de uitslag al te kennen. Al sinds 2008 staat Lochel's bekend om hun ‘politieke koekjes’: eentje rood en eentje blauw, eentje voor elke presidentskandidaat. En al sinds 2008 kunnen ze er aan de hand van welk koekje het best verkoopt de winnaar voorspellen. Wie dit jaar wint? Dat weten ze bij Lochel’s nu al.
 2. Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”
  PREMIUM

  Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”

  Vandaag, zondag 11 oktober, staat in teken van de Coming-Outdag. Het doel? Overheden wakkerschudden inzake holebi- en transgenderrechten. Benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn. En aandacht schenken aan mensen die openlijk willen uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Uwi, Evi en Kathleen blikken terug op hun ‘uit de kast’-moment, dat zeker niet altijd even eenvoudig was. “Hoewel ik geen fan ben van labels, heb ik eindelijk gevonden waar ik thuishoor en wie ik ben. Dan wil je niet dat mensen dat in vraag stellen. Dan wil je erkenning.”
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"