-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Sandra Mermans

Xanthe (11), Eline (9), Zacharia (10) en Alicia (11) zijn getekend door het leven: “Onze littekens? Die horen er gewoon bij”

Geboren met een open rug. Of met een haperend hartje. Een hete pot soep over je lijf. Een ladder pal op je gezicht. In Tekens van Leven op Ketnet vertellen kinderen over wat hen overkomen is. Ook NINA laat vier dappere getuigen aan het woord. Over ongeluk en ongemak. En over de pracht van zoveel veerkracht. “Ik heb wel aan mama gevraagd of ik later nog kindjes kan krijgen. Gelukkig kan dat, ik wil er heel graag.”

 1. 
Elke dag een ‘dankjewel’: dankbaarheid als positieve pil in onzekere tijden. “Alles wat wij vanzelfsprekend vinden, is dat eigenlijk niet”
  PREMIUM

  Elke dag een ‘dankjewel’: dankbaar­heid als positieve pil in onzekere tijden. “Alles wat wij vanzelf­spre­kend vinden, is dat eigenlijk niet”

  Soms is het verschil tussen blijdschap en balen een kwestie van perspectief. Een perspectief dat dankbaarheid heet. “Het gras is niet groener aan de overkant, maar waar je het water geeft. En water geven doe je door dankbaar te zijn.” Een auteur en twee experts leggen uit waarom ‘dankjewel’ zo heilzaam is en geven concrete tips. “Volg het voorbeeld van een klein kind, want die zijn dankbaar voor de kleinste dingen.”
 2. Arthur (18) stapte uit het leven. Zijn familie vertelt hoe ze elk op hun manier omgaan met het verdriet
  PREMIUM

  Arthur (18) stapte uit het leven. Zijn familie vertelt hoe ze elk op hun manier omgaan met het verdriet

  Maandag, 7 januari 2019. Op de eerste dag na de kerstvakantie staat rond 5 uur een politieagente voor de deur. Het lichaam van Arthur is gevonden aan de spoorweg. Zelfdoding, denken ze. Ouders Annelies en Christophe, broers Cobe en Felix en zus Lola vertellen op de internationale dag ter preventie van zelfdoding hoe ze elk op hun manier omgaan met het verlies. “Laat hem alsjeblieft met zijn zatte botten iets mispeuterd hebben, daar hoop je op als de politie in alle vroegte voor de deur staat.”