Anke MIchiels
Volledig scherm
PREMIUM
© Anke MIchiels

Wil je met me rouwen? Onze journaliste doet een ‘familieopstelling’ om in het reine te komen met het overlijden van haar moeder

Over rouwen zijn boeken vol geschreven. Iedereen doet het op zijn of haar manier. Journaliste Anke rouwt met vertraging. 17 jaar na de dood van haar mama, is ze er nog altijd niet klaar mee. Daarom volgt ze een sessie bij psychotherapeut Tine Jansen. “Wie het rauwe rouwproces uitstelt, voelt het jarenlang in stukjes naar boven komen.” En dus? Playmobil to the rescue.

0 reacties

  1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Tegenwoordig bestaat er zelfs een forum ‘Am I the asshole?’”

    COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Tegenwoor­dig bestaat er zelfs een forum ‘Am I the asshole?’”

    De 33-jarige single Hanne, het alter ego van Sara Leemans, piekert over wie in moeilijke situaties nu die grote klootzak is en wie niet. Goede vrienden durven zeggen dat jij dat was en dat je sorry moet zeggen, maar alles blijft verdacht subjectief, vindt Hanne. “Ik heb nood aan een soort van autoriteit. Een soort bureau dat objectief weet wat juist is en wat niet. Simpel. Zwart-wit.”
  2. Voorproefje van NINA met klimaatvrouw Jill Peeters en drie andere bevlogen warriors: “Hoopvol ben ik niet, gemotiveerd wél”

    Voorproef­je van NINA met klimaat­vrouw Jill Peeters en drie andere bevlogen warriors: “Hoopvol ben ik niet, gemoti­veerd wél”

    Ons klimaat gaat achteruit en we doen niet genoeg, volgens deze vier klimaatvrouwen. Zij gaan mee op protestmarsen en trekken ook naar de Klimaatconferentie van Glasgow (31 oktober - 12 november) om aan het verdrag van Parijs verder te werken. De klimaatzaak lijkt vaak een witte mannenzaak, maar Jill Peeters (46), Bo Adams-Pandelaers (16), Alba Saray Pérez Terán (35), Elisabeth Ellegaard (47) leggen het nodige gewicht in de klimaatschaal.