pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© pexels

Wie wil, die krijgt? 2 experts leggen hoe manifesteren (niet) werkt. “We kunnen de manier waarop onze geest werkt veranderen”

Goed GevoelAls je er maar veel aan denkt, mediteert én visualiseert, zouden volgens de wet van de aantrekkingskracht je grootste wensen zomaar kunnen uitkomen. Een bijzonder populaire theorie, zo blijkt uit de miljoenen volgers van manifestatie-influencers op social media. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren in zijn werk gaat, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je dromen. “Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren.”

 1. Ultieme vrijheid najagen, een nieuwe start maken of je oerinstinct herontdekken: deze 3 koppels staan aan het roer van een droomfabriek
  PREMIUM

  Ultieme vrijheid najagen, een nieuwe start maken of je oerin­stinct herontdek­ken: deze 3 koppels staan aan het roer van een droomfa­briek

  Na anderhalf jaar binnenzitten beginnen Vlamingen weer te dromen. Het buitenland, het avontuur of een nieuwe levensstijl lonkt. En deze drie koppels maken er hun missie van om die dromen waar te maken. Matthias en Mieke bouwen bestelbusjes om tot hippe campers. Leen en Steven helpen Vlamingen aan een (tweede) verblijf in Spanje. En Bert en Kiki leren mensen weer te verbinden met de natuur. Met hen praten, dóét dromen. “Genieten staat weer hoog op de agenda, merken we.”
 2. ‘Geluksprofessor’ verklapt het geheim voor een gelukkig leven. En het heeft niets te maken met geld of reizen

  ‘Gelukspro­fes­sor’ verklapt het geheim voor een gelukkig leven. En het heeft niets te maken met geld of reizen

  Geluk zit in kleine dingen. En dat mogen we volgens de Amerikaanse ‘geluksprofessor’ Laurie Santos van Yale University wel heel letterlijk nemen. Wie dacht dat geld, een toffe baan of een Instagramwaardige vakantie dé sleutel is naar een gelukkiger leven, heeft het mis. Het antwoord is namelijk veel simpeler: actief plezier maken. Maar hoe doe je dat? Santos geeft een paar concrete tips.