RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

“Wat was er gebeurd dat je zo wanhopig was?” Lezeres Karin schrijft een brief aan een onbekende jongen in het station

Wij vroegen jullie om in je pen te kruipen, en heel wat lezers goten hun gevoelens in woorden. De hele zomer lang lees je hier hun brieven aan een (on)bekende. Deze week richt Karin zich tot een jongen die ze enkele jaren geleden zag in het station. Ze schrijft enkele vragen neer die ze zo graag aan hem had kunnen stellen. “Zag je ons staan? Wij alle drie met een zomerjurkje aan.” 

  1. ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commerciële opportuniteit”
    PREMIUM

    ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commer­ciële opportuni­teit”

    Juni betekent Pride Month, en dus duikt naar goede gewoonte de regenboogvlag overal op. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds vaker in de winkelrekken. Een nobele actie van de bedrijven of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en lgbtq+-activiste Fleur Pierets leggen uit wat ‘rainbow washing’ is. “Een vlag uithangen of een T-shirt drukken heeft niets van doen met lgbtq+-mensenrechten verdedigen.”