thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Wat liegen doet met je lichaam

Een leugentje om bestwil, het floept er soms uit voor we het zelf doorhebben. Ach, kan geen kwaad, toch? Dat dacht je maar. Door te liegen doen we ons lichaam namelijk allerlei onheil aan.

 1. Kerst zonder kater: tips van een coach om jouw FOMA (fear of missing alcohol) te overwinnen tijdens de feestdagen

  Kerst zonder kater: tips van een coach om jouw FOMA (fear of missing alcohol) te overwinnen tijdens de feestdagen

  Genieten van lekker eten en drinken hoort bij kerst. En op oudejaar wordt om middernacht traditiegetrouw een fles bubbels ontkurkt. Maar tegelijk zijn er steeds meer mensen die bewust kiezen om te minderen met alcohol, of zelfs volledig sober de eindejaarsperiode door willen gaan. Enter FOMA, fear of missing alcohol. Want het vraagt wat daadkracht om neen te schudden als je tante voor de zoveelste keer vraagt ‘of je écht geen glaasje wilt’. Daarom: sober coach Esther ten Hove deelt haar beste tips.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.