Ook actrice Jessica Biel nam op Instagram deel aan de 10 Year Challenge.
Volledig scherm
Ook actrice Jessica Biel nam op Instagram deel aan de 10 Year Challenge. © Instagram @jessicabiel/nina.be

Wat is de ‘10 Year Challenge’ en waarom is het zo populair?

Het jaar is nog maar enkele weken ver, of het wordt al gekenmerkt door enkele digitale banaliteiten. Eerst haalt een ei de meeste likes ooit op Instagram, en nu is er een nieuwe uitdaging opgedoken. De 10 Year Challenge, waar iedereen massaal voor lijkt te plooien. Hoe komt dat eigenlijk?

 1. NINA praat met CD&V-politica Hilde Crevits (53): “Oma zijn is een heerlijke nieuwe rol”
  PREMIUM

  NINA praat met CD&V-politica Hilde Crevits (53): “Oma zijn is een heerlijke nieuwe rol”

  Naast Vlaams minister van vele zaken is Hilde Crevits (53) mama van Bram (27) en Soetkin (25). Kersverse oma van Estée (zes maanden). Echtgenote van Kris Devolder. Dochter en schoondochter. In al haar rollen één rode draad: “Ik probeer de beste te zijn in datgene wat ik doe.” We leggen haar de vragenlijst voor die ervoor zou zorgen dat twee mensen voor elkaar vallen en ontdekken zo waarom velen – los van politiek – voor haar kiezen.
 2. Rihanna onder vuur na gebruik van Islamitische teksten in lingerieshow. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problematisch is
  PREMIUM

  Rihanna onder vuur na gebruik van Islamiti­sche teksten in lingerie­show. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problema­tisch is

  Diversiteit krijgt eindelijk meer aandacht in de mode. Al gaat het soms nog goed mis. Kijk maar naar Rihanna: de queen van inclusiviteit werkt geregeld samen met modellen in alle maten, gewichten en kleuren, maar ging de mist in door in een lingerieshow fragmenten uit de Islamitische Hadith te gebruiken. En dat wijst volgens consumentenonderzoeker Fatima Llouh op een groter onderliggend probleem. “Je kan geen product maken voor iedereen, zonder samen te werken met een team dat divers genoeg is.”
 1. Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

  Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

  Meer dan een halfjaar geleden is ons leven op z’n kop gezet door corona. En het psychische effect daarvan is niet min. Dat merkt ook Spotify. Volgens de streamingdienst luisteren mensen meer dan ooit naar podcasts die gaan over mentale gezondheid. Als troost, want je hoort dat anderen ook met dezelfde gedachten rondlopen. Op zoek naar een oorvol inspiratie, steun of wijsheid? Deze podcasts kunnen helpen.
 2. Neem huidhonger maar serieus: “Fysiek contact is een basisbehoefte met een impact op je hele zijn”, zegt gerontologe
  PREMIUM

  Neem huidhonger maar serieus: “Fysiek contact is een basisbe­hoef­te met een impact op je hele zijn”, zegt gerontolo­ge

  Niet knuffelen, geen handen geven, geen kus bij de begroeting: in het ‘nieuwe normaal’ is maar weinig plaats voor fysiek contact. Het treft ons allemaal, maar sommige zwaarder dan anderen. Denk aan singles. Of senioren in woon-zorgcentra. Problematisch, menen experts, want onze honger naar aanraking is een basisbehoefte die, onder andere, een grote impact heeft op onze stressregulatie. Voor wie hopeloos is, bestaan er gelukkig wel alternatieven die de leemte kunnen opvullen. Maar onderschat het belang van the real deal niet. “Kappers zijn de nieuwe sekswerkers geworden.”