Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
© Getty Images/Tetra images RF

Wanneer je takenlijst eindeloos lijkt: heb jij ook last van taakverlamming?

Mentaal of neergeschreven: we hebben allemaal weleens een to-dolijst in ons achterhoofd. Vervelende taakjes die we na onze werkuren moeten uitvoeren en die boven ons hoofd hangen zoals het zwaard van Damocles. De taakjes zijn simpel, toch lijkt het alsof we ze nooit gedaan krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Auteur Anne Helen Petersen schreef er een boek over. 

  1. We hebben de boomers, de millennials en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillennials

    We hebben de boomers, de millenni­als en Gen-Z, maar ken je de vergeten generatie? Dit zijn de zillenni­als

    Eerst hadden we de babyboomers, daarna kwamen de millennials en Gen-Z. En bij de komst van elke nieuwe generatie ontstaat er een kloof waarbij de jongeren zich afzetten tegen de ouderen. Maar wat als je het gevoel hebt dat je ertussen valt? Dat je je kunt identificeren met verschillende groepen en niet echt bij eentje thuishoort? Dat kan, want er gaan meer stemmen op dat er nóg een extra onderverdeling is: de zillennials.
  2. Karl Vannieuwkerke en vriendin Caroline Vereenooghe delen geheimen voor goede relatie: “Beloven dat je altijd samenblijft vind ik een last”

    Karl Vannieuw­ker­ke en vriendin Caroline Vereenoog­he delen geheimen voor goede relatie: “Beloven dat je altijd samen­blijft vind ik een last”

    Drie jaar geleden sloeg totaal onverwacht een vonk over in Diksmuide. Sindsdien brandt het vuur tussen VRT-sportjournalist Karl Vannieuwkerke en dierenarts Caroline Vereenooghe. Ze wonen op een prachtige plek tussen de weilanden, samen met zoontje Jack (2) en Karls kinderen Jef (16) en Marte (15). “Op een bepaald moment voelden we allebei dat er iets wás tussen ons. Het moest alleen nog even gezegd worden.”