Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Waarom we dol zijn op video's over puisten uitknijpen

Een filmpje waar je 1 minuut lang lichaamssappen uit een puist ziet komen, is dat jouw guilty pleasure? Je bent niet alleen, de uitbarstingen van gigantische cysten halen makkelijk miljoenen views op social media. Ook al keert onze maag er van om, toch kunnen we er niet aan weerstaan. Professor in de filosofie en auteur van het boek Yuck! Daniel Kelly legt uit waarom.

 1. Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”
  23

  Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”

  ‘Mijn zonneke’, zo noemde de papa van Lara Switten (35) zijn dochter altijd. En het is waar: Lara was een zon die straalde, overal waar ze kwam. Voor echtgenoot Steffen was ze zijn fundament. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Vandaag namen haar naasten afscheid van haar, een ceremonie die al haar volgers thuis live konden volgen. Iets waar Lara op stond. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes.
 2. Voorproefje van NINA met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens: “Mijn eigen kinderen krijgen veel van mij gedaan”

  Voorproef­je van NINA met kinderrech­ten­com­mis­sa­ris Caroline Vrijens: “Mijn eigen kinderen krijgen veel van mij gedaan”

  Na jarenlang achter de schermen te werken in de jeugdzorg, is Caroline Vrijens (46) nu twee jaar de scherpe stem van onze kinderen en jongeren. Als kinderrechtencommissaris verdedigt Caroline hun belangen. Vurig en voortdurend. NINA strikte haar voor een openhartig gesprek, dat je dit weekend in de bijlage leest. “Mama stierf toen ik 13 was. Ik weet heel goed hoe belangrijk een warm nest is.”
 3. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten appreciëren”
  NINA

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten apprecië­ren”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week neemt Hanne haar winkeltassen onder de loep. “Naar de supermarkt gaan met een zak van een andere winkel? Da’s zoals naar een modeshow gaan in een outfit van een andere ontwerper.”
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.