Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Waarom sommige mensen meer van honden dan van mensen houden

Van Blacky tot Minoes: of je nu een kat, hond, vogel of goudvis in huis hebt, onze huisdieren plaatsen we vaak zonder schroom op een piëdestal. Vandaag in het bijzonder want het is ‘Love Your Pet Day’. Maar waarom houden we zo veel van onze huisdieren, soms zelfs meer dan dat we van andere mensen houden?  

9 reacties

 • Jolande Hendrika Spanjaard

  3 jaar geleden
  Men zegt het : als je de mens leert kennen, dan ga je van de dieren houden! Harde waarheid, maar zo is het ook. Mensen kunnen alleen met vingers wijzen, en elkaar vreselijk naar het leven staan. Dieren, zij kijken verder dan de mens ooit zou kunnen of heeft gedaan. Dieren oordelen niet, of je nou blank, groen of geel bent...... Zolang je hart op de goede plaats zit, ben je voor de dieren gelijk.
 • Danny storm

  3 jaar geleden
  Ik heb liever dat mijn vrouw wegloopt dan mijn hond.
 • Georgette Vanoverbeke

  3 jaar geleden
  Van een hond krijg je onvoorwaardelijke vriendschap , liefde , en trouw wat je van de mensen niet kunt zeggen , daarom zeggen ze wel eens mensdom maar dierenrijk.
 • louis pippers

  3 jaar geleden
  Moest ik ooit moeten kiezen tss een willekeurige mens of mijn hond redden wel de keus zou ook mijn hond zijn deze zijn uiterst trouw en verraden u nooit wat van veel mensen niet kan gezegd worden
 • Christian Deckers

  3 jaar geleden
  Je kunt perfect een groot dierenliefhebber zijn en tegelijk zweren dat je -als puntje écht bij paaltje komt- een dier nooit boven de mens zal verheffen.
 1. Huisarts Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal?’: “Als vrouw ’s nachts alleen op pad moeten vind ik onverantwoord”

  Huisarts Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal?’: “Als vrouw ’s nachts alleen op pad moeten vind ik onverant­woord”

  Vrouwen zijn kwetsbaar. Zeker ’s nachts wanneer het donker is. Dat weet Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal’ maar al te goed. Tijdens haar nachtelijke huisbezoeken bedenkt ze zich dikwijls dat niemand weet waar of bij wie ze is. Toch geniet ze sinds haar studententijd met volle teugen van het vallen van de avond. Tegenwoordig ploft ze het liefst samen met haar partner in de zetel. “Ik ken collega’s die ’s nachts hun man meenemen naar huisbezoeken.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.