Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Waarom #selfcare net ongezond kan zijn

Gezondheid, succes en geluk worden steeds meer gezien als onze eigen verantwoordelijkheid. Apps, activitytrackers, een bibliotheek vol zelfhulpboeken en seldersap: aan de huidige #selfcare-hype hebben wij (en onze portemonnee) een vette kluif. Voor zelfzorg valt inderdaad wat te zeggen. Al laat het zich niet tot een vijfdelig stappenplan of wonderdrankje persen.

  1. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
    PREMIUM

    Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

    “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement