Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photo News

Waarom maakt sneeuw ons weer kinds?

Een sneeuwtapijt. Het maakt bij veel Vlamingen een haast kinderlijk enthousiasme los. Maar waarom? "Wat schaars is, is kostbaar", weet psychologe Saskia de Bel. "Sneeuw is een tijdelijk gegeven: het smelt, dus je moet ervan profiteren, wanneer het kan. Bovendien komt het bij ons niet zo vaak voor. Mochten we iedere winter wekenlang sneeuw hebben, dan zouden we er veel meer over zeuren."

4 reacties

 • Josefien Degroot

  3 weken geleden
  Sneeuw is het beste dat er is. Sereen, rustig. Prachtige beelden ... En ja, ik moet ook gewoon dagelijks naar m'n werk.
 • Bjorn Heyninck

  3 weken geleden
  Toch zalig sneeuw. Het mag veel meer sneeuwen. Alleen voorzichtig zijn op de weg. Ook al doen ze hun best om te strooien er zijn landen waar het meer sneeuwt en veiliger is om te rijden. Prachtig zicht en leuk voor kinderen en volwassenen.
 • Rozemieke Fritz

  3 weken geleden
  ik niet hoor. heb nooit van sneeuw gehouden, ook niet als kind.
 • Andy De Schieter

  3 weken geleden
  Ik haat sneeuw. Enkel miserie wanneer je moet gaan werken. Niet iedereen heeft de luxe om thuis te blijven.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Ontroerd door dichteres Amanda Gorman (22) op de inauguratie van Biden? Deze 5 Belgische dichters schrijven even sterke teksten
  2

  Ontroerd door dichteres Amanda Gorman (22) op de inaugura­tie van Biden? Deze 5 Belgische dichters schrijven even sterke teksten

  De inauguratie van president Biden barstte van de indrukwekkende vrouwen. En dan bleek vooral Amanda Gorman (22) een grote revelatie. De Afro-Amerikaanse uit Los Angeles droeg als jongste dichteres op een inauguratie ooit haar gedicht ‘The Hill We Climb’ voor. Ook zo onder de indruk van haar woorden? Dan moet je deze vijf Belgische Amanda Gormans kennen.
 1. Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”
  PREMIUM

  Het is morgen volle maan en die beïnvloedt onze slaap. Maar hoe? “Het is een feit dat er tijdens de volle maan bizarre dingen gebeuren”

  Al eeuwenlang doen er verhalen de ronde over de volle maan en haar invloed. Vaak wordt ze geassocieerd met hocus pocus, weerwolven en andere bedenkelijke onderwerpen. Toch is er één gegeven waar iedereen, ook wetenschappers, het mee eens lijkt: de volle maan heeft invloed op hoe we slapen. Onderzoekers zoeken naar verklaringen, maar dat gaat moeizaam. Wij polsen bij Nele Costers, astroloog, en Annelies Smolders, slaapexpert en psycholoog.
 2. Kinderpsychiater Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire: “Ondertussen maak ik weleens een mopje over wat ons overkomen is”

  Kinderpsy­chi­a­ter Ilse Van Loy, de vrouw van Peter Van de Veire: “Ondertus­sen maak ik weleens een mopje over wat ons overkomen is”

  Ze is getrouwd met radiomaker Peter Van de Veire, heeft samen met hem zoontje Lex en werd dertien jaar geleden plusmama van zijn kinderen Jitske (27), Kato (24) en Hebe (21). Maar Ilse Van Loy is ook kinder- en jeugdpsychiater, en ze werkt hard om hulpbehoevende jongeren aan de therapie te helpen die ze nodig hebben. NINA sprak haar twee uur lang, over haar werk, haar mama zijn, haar jeugd en haar huwelijk.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo