thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Waarom je je niet schuldig moet voelen als je de hele dag niks doet op zondag

Van het bed rechtstreeks naar de zetel en vice versa. Afgewisseld met een paar afleveringen van je favoriete serie, hier en daar een hap van een pistolet en misschien zelfs nog een dutje tussendoor. Staat zondag voor jou ook synoniem voor niksen, en voel je je daar wel eens schuldig over? Greatist somt in vier overtuigende redenen op waarom dat helemaal niet nodig is. 

13 reacties

 • Kelly Verlinden

  4 jaar geleden
  Waarom zou ik me daarover ook maar een klein beetje schuldig voelen? Ik doe het zelfs meerdere dagen per week, maar ik heb dan ook de financiële middelen om dit te kunnen doen.
 • Mario Tersago

  4 jaar geleden
  Work hard, play hard! Buiten het seizoen, is zondag een luilekker dag. Niets plannen en als 'k goesting krijg om iets te doen, doe ik het maar niets is verplicht ..
 • W Van briekhoven

  4 jaar geleden
  Hopelijk leest u werkgever dit niet Francinne Declerque
 • Ed Toer

  4 jaar geleden
  Ik voel me om niets schuldig wie er niet mee om kan ik bezit een voor-en achterdeur je mag ze steeds gebruiken als je ze achter jou gat sluit
 • Pieter Werlo

  4 jaar geleden
  Thuis zitten is daarom niet "niets doen". Na een dag of namiddag verprutst op internet -bvb facebook- voel ik me ook wel schuldig.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. 
Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorgebracht”

  Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorge­bracht”

  “Ik heb last van een zekere gejaagdheid.” Nachtraaf of vroege vogel? Presentator en journalist Lieven Van Gils (57) is het allebei. Hij bezit een onweerstaanbare drive om áltijd iets te willen ondernemen. Zowel in zijn carrière als in zijn privéleven. Maar heel af en toe beseft Lieven ook het belang van er gewoon te ‘zijn’. Als echtgenoot en als vader. “Ik kan niet wachten om er opnieuw met mijn gezin op uit te trekken.”