Volledig scherm
© Unsplash

Waarom het eng kan zijn als een van je vrienden gaat trouwen

Je wil graag heel blij en enthousiast zijn wanneer iemand uit je vaste vriendengroep aankondigt dat ze gaan trouwen. En nadat het nieuws even doordringt, ben je dat heus ook wel. Maar in het begin? Dan zet je je beste fake smile op en panikeer je binnenin. Maar waarom? Psychiater Susan Edelman legt uit. 

0 reacties

 1. INTERVIEW. Filosofe Alicja Gescinska (39): “2020 was het jaar van de hoop”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Filosofe Alicja Gescinska (39): “2020 was het jaar van de hoop”

  De Vlaamse filosofe met Poolse roots Alicja Gescinska (39) put moed uit wat corona heeft blootgelegd. Ze beweert niet dat 2020 geweldig was en ze zegt zelfs niet dat 2021 het wél zal worden. Ze probeert alleen onze ogen te openen voor het hoopgevende dat corona heeft blootgelegd. “Hoop is geloven dat je de tegenslagen van het leven te boven kan komen. En wat dat betreft heeft 2020 veel reden tot hoop gegeven. Het zou zonde zijn om dat uit het oog te verliezen.”
 2. Het dubbelleven van verpleegkundige Cindy (35): “Op mijn werk was ik de vrolijke collega, thuis de onbetrouwbare gokverslaafde”
  PREMIUM

  Het dubbelle­ven van verpleeg­kun­di­ge Cindy (35): “Op mijn werk was ik de vrolijke collega, thuis de onbetrouw­ba­re gokver­slaaf­de”

  Omdat er weinig uiterlijke signalen zijn, blijft een gokverslaving vaak lang onder de radar. Zo ook bij de 35-jarige verpleegkundige Cindy die al als tiener begon met gokken. Bijna twintig jaar later liep de financiële schuldenberg al op tot 25.000 euro. “Aan het einde van de maand had ik 10 euro over en dacht ik: ga ik nu brood kopen of gokken? En telkens koos ik voor het laatste.” Toch zette ze uiteindelijk de stap naar hulp. Ze vertelt aan onze krant openhartig haar verhaal. Maar hoe weet je nu zelf of je verslaafd bent? En hoe kan je iemand helpen? Een expert legt uit.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo