Sophie Power (atlete) - Assita Kanko (politica) - Inge Olsea (styliste)
Volledig scherm
PREMIUM
Sophie Power (atlete) - Assita Kanko (politica) - Inge Olsea (styliste) © NINA

Vrouwen met verschillende expertise vertellen wat vrouw zijn voor hen betekent: “Doe die hakken en lippenstift aan en own it!”

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Naar aanleiding daarvan spraken wij met acht verschillende vrouwen die werken in uiteenlopende domeinen, van politiek tot wetenschap, kunst en mode. We peilden naar hun unieke verhaal, hun moeilijkheden en mooie kantjes, en vroegen wat het voor hén betekent om vrouw te zijn. Zo ziet kunstenares Shirley Villavicencio Pizango vrouwen in schilderijen als individuen die er niet op zitten te wachten om gered te worden, historica Magaly Rodriguez Garcia kijkt dan weer naar wat een vrouw vrouw maakte doorheen de geschiedenis. 

 1. Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van ‘Titanic’: dit is onze streaming top vijf

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
 2. Architecte Cerina Marchetta is jurylid in ‘Huis Gemaakt’: “Ik wilde jarenlang metselaar worden”

  Architecte Cerina Marchetta is jurylid in ‘Huis Gemaakt’: “Ik wilde jarenlang metselaar worden”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Cerina Marchetta (38). De Limburgse runt samen met haar broer en zus het familiebedrijf Marchetta Familiebouwers, dat hun vader opstartte. In 2019 was ze aannemer van het jaar, in 2021 is ze jurylid in ‘Huis Gemaakt’ op VTM. “Vierentwintig uur is zo kort. Ik zou elke dag eindeloos willen rekken.”
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af