Noémie Wolfs
Volledig scherm
Noémie Wolfs © Universal Music

Vrouwen in de muziek zijn nog steeds in de minderheid. “Het helpt niet dat ze afgerekend worden op hun uiterlijk”, zegt Noémie Wolfs

Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Noémie Wolfs (33). Ze stipt aan dat de muziekwereld nog steeds een mannenbastion is, maar dat er gelukkig iets lijkt te bewegen onder de jonge muzikantes. “Steeds meer vrouwen laten hun stem horen en worden gedraaid op de radio. Een geweldige evolutie.”

 1. Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttijden zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”
  PREMIUM

  Mentale zorg wordt broodnodig, maar wachttij­den zijn ellenlang: “Zelfs voor een suïcidale jongere is er nergens plaats”

  Terwijl corona verder woedt, gaan steeds meer alarmsignalen af. Want het aantal Belgen met mentale problemen neemt toe, maar onze mentale zorg kan niet volgen. Dat kan het al een hele tijd niet: hulpbehoevende jongeren en volwassen kwamen al voor de pandemie op lange wachtlijsten terecht. Met het gevolg dat hun problemen verergeren of ze elders suboptimale hulp zoeken. “Zelfs voor een ernstig suïdale jongere is er nergens plaats. ‘Probeer volgende week nog eens’, krijgt dat gezin te horen.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!