Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Vroege vogel of eerder een nachtbraker? Wat je slaappatroon onthult over je persoonlijkheid

Slaap is een van die dingen, ook al doen we het allemaal, iedereen een beetje anders aanpakt. Sommigen zijn nog voor dag en dauw op pad, anderen zijn dan weer rasechte nachtraven. Maar wat zegt dat nu over je persoonlijkheid? Enkele experts geven uitleg.

9 reacties

 • Danielle Duym

  3 jaar geleden
  Net zoals Nancy ben ik een vroege vogel. Het is zo fijn om nog even van de stilte te genieten en, na een goede nachtrust, alles en iedereen langzaam te zien ontwaken. Heerlijk vind ik dat.
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Praat voor de vaak. KUNNEN slapen is het probleem.
 • Gerd Peeters

  3 jaar geleden
  En sommige slapen abnormaal veel.
 • kevin peeters

  3 jaar geleden
  Word altijd wakker tussen 3h en 5h,zelde een wekker nodig.
 • aaron lammens

  3 jaar geleden
  Geen wekker nodig al zet ik hem wel uit voorzorg je weet maar nooit
 1. “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup
  PREMIUM

  “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup

  “Mijn borsten zijn mijn pronkstukken. De vrouwelijkheid die altijd al in mij zat, is nu ook fysiek tot uiting gekomen.” Sarah Vynck (58) outte zich vorig jaar als transvrouw, na een lange, zware en vooral moedige zoektocht naar zichzelf. Dankzij hormonentherapie ging ze in een vijftal maanden van geen borsten naar cupmaat 85B. Sarah is daar niet alleen erg trots op, door haar groeiende boezem trok ze ook definitief de streep onder 57 jaar man-zijn. “Pas toen ik mijn borsten niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.”
 2. Twee LGBTQ+-moslims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”
  PREMIUM

  Twee LG­BTQ+-mos­lims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”

  “We zaten met het gezin voor tv toen er tijdens het programma plots twee vrouwen kusten. Daar waren mijn ouders niet mee gediend. ‘Zap weg’, zeiden ze vol afschuw. ‘Dit hoort niet, we moeten dit niet zien.’ De boodschap was duidelijk.” Moslim en holebi, twee woorden die schijnbaar onverenigbaar zijn met elkaar. Het gevolg? Veel LGBTQ+-moslims zijn bang om zichzelf te zijn. En dat wil antropoloog Wim Peumans aanpakken met zijn boek ‘Habibi, het lief en leed van LGBTQ-moslims’. Ter ere van de Belgische Pride, op zaterdag 22 mei, interviewden wij Abdellah (27) en Inas (24) over de weg die zij hebben afgelegd.
 3. ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commerciële opportuniteit”
  PREMIUM

  ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commer­ciële opportuni­teit”

  Juni betekent Pride Month, en dus duikt naar goede gewoonte de regenboogvlag overal op. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds vaker in de winkelrekken. Een nobele actie van de bedrijven of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en lgbtq+-activiste Fleur Pierets leggen uit wat ‘rainbow washing’ is. “Een vlag uithangen of een T-shirt drukken heeft niets van doen met lgbtq+-mensenrechten verdedigen.”