Photo by Marcus Cramer on Unsplash
Volledig scherm
© Photo by Marcus Cramer on Unsplash

Volgens de wetenschap kunnen honden niet slapen omdat ze net zoals wij piekeren

Urenlang liggen piekeren en niet kunnen inslapen, het is een probleem waar veel mensen mee kampen. Volgens een recent Hongaars onderzoek dat werd gepubliceerd in The Royal Society hebben honden er echter ook last van. Maar er is gelukkig iets dat jij daaraan kan doen.

13 reacties

 • Geert Matthys

  4 jaar geleden
  Dat is zwets, ik heb zware depressie maar slaap goed en regelmatig. Honden hebben gewoon ook karaktertjes, afkooksels van mensen. Sommige honden zijn blaffende etters zoals mensen en sommige zijn hypochonders zoals mensen.
 • Heidi Geerinckx

  4 jaar geleden
  daar moet je geen wetenschapper voor zijn, iedere hondenbezitter weet dat.
 • Myriam Adam

  4 jaar geleden
  Als kind kroop ik inderdaad mee in de nest van onze hond als de wereld me tegen zat. Atijd troost
 • MYRTHE PASS

  4 jaar geleden
  Neen Roger, er zijn mensen die geen hond kunnen opvoeden en niet goed zijn om een hond te houden. Ik hoop dat een hond dit niet aan den lijve moet ondervinden. Laat ze dan maar een wetenschappelijk artikel lezen, dat ze hopelijk begrijpen.
 • Dorine Deplancke

  4 jaar geleden
  Onze honden slapen bij ons in bed
 1. ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commerciële opportuniteit”
  PREMIUM

  ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commer­ciële opportuni­teit”

  Juni betekent Pride Month, en dus duikt naar goede gewoonte de regenboogvlag overal op. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds vaker in de winkelrekken. Een nobele actie van de bedrijven of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en lgbtq+-activiste Fleur Pierets leggen uit wat ‘rainbow washing’ is. “Een vlag uithangen of een T-shirt drukken heeft niets van doen met lgbtq+-mensenrechten verdedigen.”
 2. Een voorproefje van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influencers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Een voorproef­je van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influen­cers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Zijn ze inspirerend of manipulatief? Oprecht geïnteresseerd in wat ze posten of regelrechte schnabbelaars? En hoe werkt hun scene met schijnbaar eigen wetmatigheden? We namen een duik in de wondere wereld van Instagram met de Vlaamse influencers Jamie-Lee Six (22), Zoey Hasselbank (29), Kirsten Jassies (46), Cindy Van Dyck (28), Eva Tuytelaers (35), Romy Slimbach (25) en Nanja Massy (33). Samen zijn ze goed voor heel wat volgers en dus ook heel wat invloed.