-
Volledig scherm
PREMIUM
- © Getty Images

Vliegschaamte, plasticschaamte, meer-dan-twee-kinderenschaamte. Wat hebben we daar nu aan?

De aarde warmt op en daar worstelen we mee. Bij de één uit zich dat in vliegschaamte, bij de ander in meer-dan-twee-kinderenschaamte of wie weet zelfs in rietjesschaamte. Maar heeft al dat gebloos en gezweet wel zin?

41 reacties

 • De Waen Luc

  2 jaar geleden
  Data uit geologie toont aan dat de aarde al 8000 jaar licht afkoelt, , maar ja dat is echte wetenschap en geen computermodel.
 • Sidney Leduc

  2 jaar geleden
  Marco Maerten, 37x klopt inderdaad niet. Maar zeggen dat China goed bezig is kan ook niet vrees ik. De totale uitstoot van China is de laatste 12 jaar verdubbeld, daar waar deze van de Europese Unie met 10% is gezakt. België is te klein om statistisch te bekijken. De uitstoot per capita in China is 7.7 ton per jaar, voor Europa is dit 7.0. De uitstoot per km² van China is 1133 Ton, Europa is 793 ton/km². Het is dus veel complexer dan de meesten denken.
 • gaelle derinck

  2 jaar geleden
  1 ik werk ervoor, er zijn mensen die niet werken en op reis ga hoe ocmw nu is er een nieuw plan iedereen eecht op vakantie ze gaan, ik die werk die belastingen betaal niet profiteer zou gvd niet meer mogen reizen, ik leef doe en werk ervoor ben geen slaaf nog niet en als zover komt sta ik aan leefloon werk dan niet meer en krijg ik alles voor niets. Kga ik wel zelf zeggen wat ik doen en wat niet milieu klimaat we gaan alleen dood planeten doven uit vergeet niet dat de aarde er een van is.
 • Jean-Pierre Browaeys

  2 jaar geleden
  Meer-dan-2-kinderen-schaamte vind ik terecht. Met 4 kinderen opstappen in een klimaatmars is echt het toppunt van hypocrysie.
 • Judith Washier

  2 jaar geleden
  angst creëren om volgzaamheid v d mensen te waarborgen dat is het principe dat nagestreefd wordt door de rijken uiteraard om de werkende klasse onder de knoet te houden maar de meesten onder ons hebben dat politiek spel wel door.
 1. Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten
  Play

  Hongerige kat klampt zich vast aan zak vol eten

 2. Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant
  Play

  Alsof corona niet bestaat: Franse politie valt binnen in illegaal restaurant