Emily Ratajkowski.
Volledig scherm
Emily Ratajkowski. © rv

‘Vind ik leuk!’ Dit is de reden waarom we sneller foto’s van knappe mensen liken

Emily Ratajkowski, Cindy Kimberly, Madi Edwards. Ze hebben allemaal twee dingen gemeen: ze zijn bloedmooi en krijgen tienduizenden likes op zowat elke foto die ze op Instagram zwieren. Maar waarom dubbelklikken we haast zonder na te denken op de foto’s van zo’n mensen? 

0 reacties

 1. Psycholoog over de voor- en nadelen van zelfhulpapps: “Een jaarabonnement kost amper 60 euro, minder dan één sessie bij een therapeut”
  PREMIUM

  Psycholoog over de voor- en nadelen van zelf­hulpapps: “Een jaarabonne­ment kost amper 60 euro, minder dan één sessie bij een therapeut”

  Anno 2021 komen mensen er vaker openlijk voor uit als ze zich niet goed in hun vel voelen.“Mensen durven meer hulp te zoeken dan vroeger en zijn daar ook open over”, stelt klinisch psycholoog Tom Van Daele. Het enige probleem: er zijn ellenlange wachttijden voor therapie en het prijskaartje is niet min. Dus schieten zelfhulpapplicaties als paddestoelen uit de grond. Sommige mensen lijken hiermee geholpen. Is het echt een goed alternatief, of is het toch oppassen geblazen? Psycholoog Tom Van Daele licht toe.
 2. De sleutel tot een beter humeur volgens Veerle Dobbelaere : “Ik had vroeger een pittig ochtendhumeur”

  De sleutel tot een beter humeur volgens Veerle Dobbelaere : “Ik had vroeger een pittig ochtendhu­meur”

  Maandaghumeur. Ochtendhumeur. Coronahumeur. Ze klinken niet allemaal even echt, maar zo voelen ze wel. Want ja, we vallen allemaal weleens ten prooi aan een slecht humeur. Genoeg daarvan, vindt Veerle Dobbelaere (53). De actrice en life- en mental coach gelooft heilig dat we zélf ons humeur in handen kunnen nemen. Morgen, dinsdag 18 mei, vertelt ze tijdens een Instagram Live hoe je dat doet. “Geef de controle over je geluksgevoel niet af.”
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Nieuwe TikTok-filter ‘ontspiegelt’ je gezicht en dat is shockerend voor velen: “Ik haat deze trend. Ik voel me zo lelijk”

  Nieuwe Tik­Tok-fil­ter ‘ontspie­gelt’ je gezicht en dat is shockerend voor velen: “Ik haat deze trend. Ik voel me zo lelijk”

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waarom belieg je me constant? Dat denk je als je de ‘inverted’-filter op videoapp TikTok gebruikt. De filter toont je hoe je gezicht eruitziet als het niét gespiegeld wordt en dat is schrikken voor velen. Vooral omdat het ook pijnlijk duidelijk maakt wie zich wel en niet gelukkig mag prijzen met een symmetrisch gezicht.
 3. “Ja lap. Ik heb één dag vakantie en dan regent het!” Psycholoog Filip Raes legt uit waarom we graag klagen
  PREMIUM
  3

  “Ja lap. Ik heb één dag vakantie en dan regent het!” Psycholoog Filip Raes legt uit waarom we graag klagen

  Als we iets hebben gedaan de afgelopen maanden, dan is het wel klagen en zagen over corona. Zal het einde van de pandemie dan ook het einde van ons geklaag betekenen? Helaas niet, denkt klinisch psycholoog Filip Raes. Want wij, mensen, klagen graag. Maar dat is niet erg, zegt de psycholoog. Want onze voorliefde voor negativiteit hélpt ons ook. Wat maakt klagen zo leuk? En hoe komt het dat we zoveel oog hebben voor het negatieve? “Een beetje doemdenken, piekeren, klagen, roddelen: het heeft allemaal zijn voordelen.”
 4. Schrijver en fotograaf Peter Terrin: “Dé basisvoorwaarde om schrijver te zijn? Heel goed kunnen opschieten met jezelf”

  Schrijver en fotograaf Peter Terrin: “Dé basisvoor­waar­de om schrijver te zijn? Heel goed kunnen opschieten met jezelf”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: schrijver, fotograaf en vroege vogel Peter Terrin. “Jarenlang weet niemand waar je mee bezig bent als schrijver. Dan wordt dat kindje geboren en moet je spreken over je werk, interviews en lezingen geven. Maar ik verlang altijd naar het moment dat het weer stil wordt en ik verder kan werken aan het volgende verhaal.”
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek