Volledig scherm
© thinkstock

Vijf redenen waarom zoveel millennials thuiszitten met een burn-out

Ben jij geboren tussen 1980 en 2000 - een millennial dus? En heb je het idee dat je op elk moment de ideale versie van jezelf moet zijn? Vind je het idee onverdraaglijk als je daar een keer niet aan kan voldoen? Dan heb jij hét recept voor stress, burn-out en faalangst te pakken. Maar waarom?

 1. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
  PREMIUM

  Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

  “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
 2. Nieuw boek geeft 52 methodes om te communiceren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”
  PREMIUM

  Nieuw boek geeft 52 methodes om te communice­ren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”

  “Waarom praten we met een persoon met dementie altijd over het verleden? De toekomst is ook voor hen een beweegreden. Het geeft een doel om voor uit bed te komen.” Dat is een van de baanbrekende stellingen van Dr. Kasper Bormans (33). Hij schreef een nieuw boek over alzheimer en hoe je kan blijven communiceren met mensen met dementie. Op Wereld Alzheimer Dag vertelt hij over zijn onderzoek dat de klassieke dementiezorg omdraait en deelt hij alvast drie hoopvolle methodes met ons.