Volledig scherm
© © VRT - Thomas Geuens

VIDEO. Dieter Coppens ontwerpt zelf ‘steunkousen’ voor Wereld Downsyndroomdag met hulp van zijn ‘Down The Road’-reisgenoten

Op 21 maart is het Wereld Downsyndroomdag. Ook dit jaar roept Eén op om die dag te vieren door twee verschillende #steunkousen te dragen, want anders zijn is dik oké. Naar goede gewoonte zetten presentator Dieter Coppens en zijn compagnons uit ‘Down The Road’ hun schouders onder de actie, maar dit keer ontwerpt Coppens zélf leuke sokken voor het goede doel. 

 1. Actrice Natali Broods houdt van rechtvaardigheid: “Als kind schreef ik brieven voor Amnesty International. Soms voelt het alsof ik dat kind verraden heb”
  PREMIUM

  Actrice Natali Broods houdt van rechtvaar­dig­heid: “Als kind schreef ik brieven voor Amnesty Internatio­nal. Soms voelt het alsof ik dat kind verraden heb”

  Zo’n anderhalf uur spraken we met actrice Natali Broods (44). In die tijd is ze kwaad geworden. “Onrecht maakt me opstandig.” Maar kon ze ook uitbundig lachen. “Daar stond ik dan, halfnaakt op een podium.” En dankbaar zijn. “Mijn zoontjes staan vrolijk in het leven. Meer dan ik, als kind.” In het nieuwe ‘Déjà-Vu’ op Streamz speelt ze de feministische radiopresentatrice Florence, een moeder die terug in de tijd reist om haar dochter te redden.
 2. Of het nu mag of niet: Kevin en Lisa uit 'Down The Road' hebben trouwplannen
  PREMIUM

  Of het nu mag of niet: Kevin en Lisa uit 'Down The Road' hebben trouwplan­nen

  "Wij zijn elkaars knuffelcontact, hé, schat!", zegt Lisa (29). Waarop Kevin (36) haar in zijn armen neemt en ze een dansje doen op het verweerde beton van de veldwegel. De sterren uit 'Down The Road' vertederen iedereen - de kijker en de toevallige passanten tijdens de wandeling. "En als corona voorbij zal zijn, gaan we trouwen ook. Niet écht, want dat mag niet van de wet. Maar dat hebben we niet nodig om te beloven dat we altijd van elkaar zullen houden."
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten