Volledig scherm
PREMIUM
© nina.be

Uit het boek dat Adeles leven veranderde: de belangrijkste lessen van ‘Untamed’

Britse zangeres Adele (32) liet vijf jaar niks van zich horen. Nu, in 2020, is ze veertig kilo lichter en naar eigen zeggen een nieuwe vrouw. Over wat haar zo transformeerde, doet ze allesbehalve geheimzinnig: het boek ‘Untamed’ van Glennon Doyle. Hoe kan een simpele memoir zo’n impact hebben? Oordeel zelf: wij puurden de belangrijkste lessen uit het boek.

 1. “Help, mijn kind heeft een gruwelijke video op TikTok gezien”, hoe pak je dat als ouder aan? Kinderpsychologe geeft concrete tips
  PREMIUM

  “Help, mijn kind heeft een gruwelijke video op TikTok gezien”, hoe pak je dat als ouder aan? Kinderpsy­cho­lo­ge geeft concrete tips

  Op TikTok circuleert al enkele dagen een brutale zelfmoordvideo. Miljoenen gebruikers, voornamelijk jongeren tussen 13 en 18 jaar, hebben het filmpje gezien. Hoe gruwelijk het ook is, het is niet de enige gewelddadige video op het platform. Beelden van rellen, explosies, racisme of een auto die op iemand inrijdt, en dat allemaal zonder enige duiding en context. Wat moet je als ouder doen, wanneer zoon of dochter zo'n filmpje heeft gezien en met vragen zit? Welke gesprekken voer je best? Hoe voorkom je dat het traumatisch wordt? Kinderpsychologe Klaar Hammenecker geeft concrete tips.
 2. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
  PREMIUM

  Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

  “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
 3. Het is Black History Month in de UK en straks ook bij ons. Het belang? “De zwarte geschiedenis is een blanke pagina in westerse handboeken”

  Het is Black History Month in de UK en straks ook bij ons. Het belang? “De zwarte geschiede­nis is een blanke pagina in westerse handboeken”

  Het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen vieren deze maand Black History Month, ofwel BHM. Vorige maand ging Amerika hen al voor, en in maart is het onze beurt. Maar wat is het? En waarom is het zo belangrijk? Mohamed Barrie, mede-oprichter van BHM in België legt uit. “We streven naar een samenleving waarin élk kind zichzelf vertegenwoordigd ziet."
 1. Jongste topmagistraat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensverhaal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”
  PREMIUM

  Jongste topmagi­straat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensver­haal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”

  Als procureur des Konings is ze de jongste topmagistraat van het land. Thuis is ze moeder van vier kinderen. En sinds deze week is ze ook auteur. Ine Van Wymersch (40) schreef Als je wieg op drijfzand staat: het beklijvende verhaal van een vrouw op weg naar euthanasie. “Ik heb vaak tegen mezelf gezegd: ‘Ine, probeer haar níét te redden’.”